Ar speciālu apstrādi mēģinās mazināt putekļus grantētajās Rīgas ielās (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

 Lai novērstu sausā un karstā laika radīto grantēto ielu putēšanu un uzlabotu gaisa kvalitāti iedzīvotājiem, pilsētas ielas tiks apstrādātas ar putekļu absorbentu - kalcija hlorīdu, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Brauktuvju apstrādes tehnoloģija paredz, ka vispirms tiek veikta mitras ielas seguma virskārtas uzirdināšana un pēc tam tajā iestrādā kalcija hlorīdu. "Tas piesaista gaisa mitrumu un tādējādi būtiski samazinās putekļu izplatīšanās gaisā," uzsvēra departamentā.

Šī materiāla darbības laiks svārstās no trīs līdz sešiem mēnešiem un tas atkarīgs no vairākiem faktoriem, piemēram, transporta intensitātes, ieklātā materiāla daudzuma uz vienu kvadrātmetru, grants ceļa kvalitātes, laika apstākļiem un citiem faktoriem. 

Kopumā atputekļošanas darbi jau veikti vairāk nekā 30 Rīgas ielās un to posmos un darbs tiks turpināts. Atputekļošana līdz šim veikta tādās ielās kā Ceraukstes iela, Šautuves iela, Mazās Bauskas iela, Lapotnes iela, Tīruma iela, Spoles iela, Kursīšu iela, Kurmenes iela un citās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu