Covid-19: ASV 1738 jauni nāves gadījumi; Tramps neapmierināts ar mazo uzņēmumu atvēršanu Džordžijā (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV pēdējo 24 stundu laikā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pieaudzis par 1738 un sasniedzis 46 583.

Otrdien ASV 24 stundu laikā bija reģistrēts 2751 jauns nāves gadījums, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes trešdienas vakarā apkopotie dati.

ASV apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 840 897.

Pasaules valstu vidū ASV ir vislielākais ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits, kā arī vislielākais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits.

Tramps nepiekrīt Džordžijas lēmumam atvērt mazos uzņēmumus

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien pauda kritiku gubernatoram republikānim, kas gadās ļoti reti, norādot, ka nepiekrīt Džordžijas lēmumam no jauna atvērt Covid-19 uzliesmojuma dēļ slēgtos mazos uzņēmumus.

Trampa administrācija aizvadītajā nedēļā izklāstīja plānus tam, kā ASV pakāpeniski var atgriezties pie darba, vienlaikus maksimāli ievērojot vadlīnijas, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību.

Tomēr Džordžijas un Floridas gubernatori Braiens Kemps un Rons DeSantis, kas abi ir republikāņi, pauduši radikālākus soļus ierobežojumu mazināšanas virzienā.

Kemps paziņojis, ka, sākot ar piektdienu, ļaus atsākt darbu trenažieru zālēm, boulinga zālēm, tetovēšanas saloniem, frizētavām, manikīra saloniem un citiem maziem uzņēmumiem.

Preses brīfingā trešdien Tramps žurnālistiem sacīja, ka šo uzņēmumu darbības atsākšana ir pāragra.

"Es Džordžijas gubernatoram Braienam Kempam sacīju, ka es stingri nepiekrītu viņa lēmumam atvērt atsevišķus uzņēmumus, kas ir pretrunā ar [aizvadītajā nedēļā izziņotajām] pirmās fāzes vadlīnijām," sacīja Tramps.

Lai uzņēmumi varētu tikt atvērti, jāpaiet 14 dienām, kad inficēšanās gadījumu skaits ir krities, norādījusi valdība.

"Es viņu cienu, un es ļaušu viņam pieņemt savus lēmumus. Vai es to darītu? Nē, es paturētu tos slēgtus nedaudz ilgāk. Es vēlos aizsargāt cilvēku dzīvības," sacīja Tramps.

ASV vadošais infekcijas slimību eksperts Entonijs Fauči, runājot šajā pašā preses konferencē, sacīja, ka ieteiktu Kempam būt uzmanīgam.

"Un es viņam ieteiktu nerīkoties tā, ka tikai tiek ieslēgts slēdzis un iets tālāk," sacīja Fauči.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu