Gutērrešs: Pandēmijas izmantošana cilvēktiesību vājināšanai ir nepieņemama (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ir nepieņemami izmantot koronavīrusa pandēmiju, lai vājinātu cilvēktiesības, ceturtdien brīdināja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs, prezentējot jaunu ziņojumu šajā jautājumā.

Valdībām visā pasaulē īstenojot ārkārtas pasākumus, lai apturētu vīrusa uzliesmojumu, aktīvisti brīdina, ka autoritārie režīmi krīzi izmanto, lai ierobežotu tiesības.

Aktīvistu organizācijas paudušas kritiku valstīm par vardarbību, draudiem preses brīvībai, aizturēšanu un viedtelefonu izsekošanu, kas notiek līdzās centieniem apturēt inficēšanās viļņus.

"Zinot par etnonacionālismu, populismu, autoritārismu un vēršanos pret cilvēktiesībām dažās valstīs, krīze var nodrošināt aizbildinājumus, lai īstenotu represīvus pasākumus, kas nav saistīti ar pandēmiju," paziņojumā norādīja Gutērrešs. "Tas ir nepieņemami."

"Pilsoniskā telpa un preses brīvība ir kritiski svarīgas. Pilsoniskās sabiedrības organizācijām un privātajam sektoram ir būtiskas lomas, ko spēlēt. Un visā, ko mēs darām, nekad neaizmirsīsim - draudi ir vīruss, nevis cilvēki," uzsvēra ANO ģenerālsekretārs.

GALERIJA: Covid-19: pasaule pirms un pēc

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu