Jēkabpilī izglābti ventilācijas lūkā iekrituši eži (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ezis. Ilustratīvs foto.
Ezis. Ilustratīvs foto. Foto: Vides Vēstis

Trešdien Jēkabpilī izglābti ventilācijas lūkā iekrituši eži, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ķieģeļu ielā, Jēkabpilī, trīs eži bija iekrituši piecstāvu dzīvojamās mājas pagraba ventilācijas lūkā. Glābēji ežus izcēla un palaida brīvībā.

Savukārt kaimiņu Krustpils novadā dažu stundu laikā ugunsdzēsēji glābēji dzēsa četrus kūlas un vienu meža ugunsgrēku. Dzēšanā tika iesaistīti Jēkabpils, Pļaviņu un Līvānu ugunsdzēsēji glābēji. 

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 64 ugunsgrēki, kuros dzīvību zaudējis viens cilvēks, bet vēl viens cietis.

Vakar glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā mājā. Notikuma vietā ar atklātu liesmu dega pamestas vienstāva ēkas telpas 120 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Tāpat VUGD vakar saņēma izsaukumu Daugavpils novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies uz daudzdzīvokļu mājas balkona. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka trīsstāvu mājā deg balkona durvis. Pirms VUGD ierašanās cenšoties atvērt degošās durvis, cieta cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

No visiem 64 trešdien dzēstajiem ugunsgrēkiem 33 gadījumos degusi kūla, bet sešos - mežs. No pārējiem 25 ugunsgrēkiem 14 reģistrēti novados, pieci Rīgā, bet seši citās pilsētās.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 19 glābšanas darbus - piecus novados, desmit Rīgā un vēl četrus citās pilsētās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu