Tikmēr Krievijā: ar smago mašīnu un reaktīvo dzinēju pret koronavīrusu (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ja neskaita nez kādas mūžsenās ģeopolitiskās nesaskaņas, visvairāk apspriestais temats uz pasaules skatuves šobrīd ir Covid-19 izraisošais koronavīruss un ar centieniem ierobežot tā izplatīšanos saistītās nepatikšanas.  

Daudzi tīmekļa lietotāji pirms dažām dienām steidza sociālajos tīklos dalīties ar sašutumu, ka tuvējā degvielas uzpildes stacijā litrs benzīna aizvien maksā vismaz eiro, kaut gan ASV naftas biržā cenas jau noslīdējušas zem nulles, šiem ļaudīm iepriecinošas ziņas mums nav arī tagad, jo naftas cenām nākotnes darījumos ir tikai nosacīta saikne ar degvielas cenu benzīntankā tagad.

No otras puses, priecāties jāprot arī par sīkumiem, piemēram, dīzeļdegvielas cenas paslīdēšanu zem eiro vai pat 90 centu atzīmes, kas ir gadiem neredzēti skaitļi elektroniskajos tablo ielu malās.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Bet, ja arī tas neiepriecina, varbūt palīdzēs ainas no Čeļabinskas Krievijā, kur dezinfekcijas līdzekļus uz ielām izsmidzina ar nudien inovatīvu metodi un iekārtu - smagajai mašīnai priekšā uzmontētu reaktīvo dzinēju.

Izskatās un izklausās iespaidīgi, un jādomā, ka ir arī efektīvi, jo dezinfekcijas līdzeklis tiek pārvērsts aerosolā un noklāj ļoti lielu platību, taču jāsaka, kravas smagā mašīna ar tai priekšā uzmontētu reaktīvo dzinēju nav jaunums. Vīri, kam sanācis dienēt padomju armijā, atminas, ka identiskas ietaises savulaik bija efektīvākais līdzeklis pret skrejceļu apledojumu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu