AKKA/LAA Autora balvu saņem Godiņš, Kirke, Rītups un Zilbalodis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Pasaules grāmatu un autortiesību dienā Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA) pasniedza Autora balvu dzejniekam un atdzejotājam Guntaram Godiņam, māksliniecei Frančeskai Kirkei, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētajam profesoram Arnim Rītupam un režisoram Gintam Zilbalodim.

Kā informēja AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonda sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kolmane, biedrība AKKA/LAA jau septīto gadu pasniedza Autora balvu kolēģu ieteiktiem autoriem, kuru darbi pirmoreiz publiskoti iepriekšējos divos gados un izrādījušies iedvesmojošs pārsteigums.

Godiņš balvu saņēma par Heli Lāksonenas "Soul. Burkans. Undens" un Contras jeb Margus Konnula "Tik grūti ir būt latvietim" atdzejojumu. Abas grāmatas izdotas izdevniecībā "Pētergailis" 2019. gadā.

Savukārt Kirkei "Autora balva" piešķirta par projektu "trauslums/fragile" muzejā "Rīgas birža", kas bija apskatāma no pagājušā gada 14. decembra līdz šī gada 16. februārim.

Rītups saņēma balvu par grāmatu "Sarunas ar zinātniekiem", kas izdotas "Rīgas Laika" paspārnē 2019. gadā un 2018. gada grāmatu "Sarunas ar filozofiem", kuras izdevējs arī ir "Rīgas Laiks".

Režisoram un animatoram Gintam Zilbalodim "Autora balva" piešķirta par 2019. gada animācijas filmu "Projām". Filmu pilnībā izveidojis Zilbalodis - viņš ir savas pilnmetrāžas debijas filmas režisors, animators, producents, scenārija un mūzikas autors. Pie filmas režisors vienatnē strādāja trīsarpus gadus.

Gints Zilbalodis
Gints Zilbalodis Foto: publicitātes

Pārskaitāmo daļu balvas - katram 1111 eiro - laureāti saņēma ceturtdien. Parasti balvu pasniedz Autoru pusdienās, tomēr šogad pusdienu tradīciju nācās lauzt. Tāpēc balva tiks pasniegta rudenī.

Balva ir koktēlnieka Jāņa Straupes un metālmākslinieka Arvīda Endziņa metālā veidota skulptūra - laiva vai augošs mēness, kurā sākas vai beidzas kāpnes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu