Kopš marta beigām Covid-19 radītais satraukums iedzīvotāju vidū krities par 9% (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki pie jūras.
Cilvēki pie jūras. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kopš marta beigām Covid-19 radītais satraukums iedzīvotāju vidū krities par 9%, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" aprīļa vidū veiktā Covid-19 barometra aptauja.

Pētījuma pirmais posms norisinājās no 30.marta līdz 2.aprīlim, savukārt otrais posms no 15. līdz 17.aprīlim. Papildus tiek plānots veikt vēl trešo aptauju maija sākumā.

Otrā posma pētījumā 57% iedzīvotāju apgalvoja, ka pašreizējā Covid-19 situācija valstī viņus ļoti uztrauc, kamēr šādu pašu atbildi pirmā posma pētījumā sniedza 66% respondentu. Likumsakarīgi, aprīlī veiktajā jeb otrā posma aptaujā 29% apgalvojuši, ka ir neitrāli noskaņoti pret koronavīrusa radīto situāciju, kamēr pirmā posma pētījumā šādu atbildi sniedzis 21% respondents.

Aprīļa vidū veiktajā aptaujā viena procentpunkta pieaugums novērojams arī to iedzīvotāju vidū, kuri norādījuši, ka pašreizējā situācija viņus neuztrauc nemaz.

Atkārtotā aprīļa aptauja liecina, ka joprojām saglabājas nozīmīgs skaits iedzīvotāju, kuri uzskata, ka koronavīrusa radītie apstākļi viņus ir būtiski ietekmējuši - šādu atbildi sniedz 65% aptaujāto, kas ir vien par diviem procentpunktiem mazāk nekā marta beigās. Tomēr pozitīvi vērtējams fakts, ka liela daļa iedzīvotāju jeb 42% ir pārliecināti, ka drīzumā viss kļūs labāk.

"Kantar" zīmolvedības eksperte Inta Priedola klāsta, ka "vēlme pēc pozitīvām ziņām un pārredzamā nākotnē jūtamām izmaiņām ikdienas kārtībā vērojama arī citos šī pētījuma jautājumos". 

"Cilvēku vidū pieaug dzīvesprieks, vēlme ikdienā nedomāt tik daudz par koronavīrusu un tā radītajiem ārkārtas apstākļiem, bet vairāk par praktiskām un ikdienišķām lietām - mājokļa sakārtošanu, svētku svinēšanu un to, kā pilnvērtīgi pavadīt laiku ar ģimeni, gūstot no tā prieku," skaidro eksperte.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu