Piektdien mākoņi daļēji segs debesi; temperatūra saullēktā līdz -2 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien mākoņi daļēji segs Latvijas debesis un dienas otrajā pusē vietām - galvenokārt valsts dienvidos - iespējams īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +9..+13 grādiem piekrastē un Ziemeļvidzemē līdz +15..+17 grādiem daudzviet valsts rietumu un dienvidu daļā.

Vidzemē un Latgalē pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē dzestrs vējš iegriezīsies no ziemeļiem, citviet valstī pārsvarā pūtīs lēns mainīga virziena vējš.

Rīgā būs sauss un daļēji saulains laiks, pūtīs neliels ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Gaiss iesils līdz +13 grādiem, vakarā strauji kļūs vēsāks.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 754-757 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos turpina paaugstināties ugunsbīstamība. 

Gaisa temperatūra saullēktā no -2 līdz +5 grādiem

Piektdien laikā ap saullēktu gaisa temperatūra Latvijā ir -2..+5 grādi, zemākā temperatūra reģistrēta Liepājas lidostā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Mākoņu daudzums neliels un mainīgs, nav nokrišņu. Dažviet Kurzemē migla. Pūš lēns rietumu, ziemeļrietumu vējš, Kurzemē ir arī bezvējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš lēns ziemeļrietumu vējš, pie jūras tas ir mērens. Gaisa temperatūra +5 grādi, starptautiskajā lidostā +3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +14..+18 grādi, piekrastē daudzviet ap +10 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.aprīlī bija +26..+27 grādi Francijā, Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -9..-11 grādi Norvēģijas, Somijas un Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu