Čehija ātrāk mīkstinās sociālo distancēšanos (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Čehijas valdība ceturtdien paziņoja, ka tā paātrinās plānoto izeju no jaunā koronavīrusa dēļ noteiktās pašizolācijas, mēģinot panākt ekonomikas atveseļošanos.

Tirdzniecības ministrs Karels Havlīčeks sacīja, ka no marta vidus noteiktie ierobežojumi Covid-19 izplatības iegrožošanai tiks izbeigti 25.maijā, nevis sākotnēji plānotajā 8.jūnijā.

"Mēs varam atļauties atcelt ierobežojumus ātrāk - nav iespējams zaudēt pat vienu dienu, kad ir runa par tirdzniecības iespējām," Havlīčeks sacīja reportieriem.

Bibliotēkas un zooloģiskos dārzus būs iespējams atkal atvērt no 27.aprīļa.

Bāru un restorānu ārējās terases tiks atvērtas no 11.maija, bet klientu apkalpošana iekštelpās riks atsākta no 25.maija - divas nedēļas agrāk par plānoto laiku, paziņoja valdība.

Valdība pirms lēmuma pieņemšanas bija gaidījusi vairāku epidemioloģisko testu rezultātus, kas bija veikti Lieldienu nedēļas nogalē.

Čehija tagad ir gatava virzīties uz ierobežojumu "pakāpenisku mīkstināšanu, kas ir salīdzināma ar Vācijā un Austrijā notiekošo", sacīja Havlīčeks.

Tiesa Prāgā ceturtdien atcēla vairākus Veselības ministrijas noteiktus ierobežojumus, tai skaitā zināmu veikalu slēgšanu, un deva valdībai laiku līdz pirmdienai atbilstoši pieskaņot likumdošanu.

Čehijā līdz šim ir reģistrēti 7138 Covid-19 gadījumi, no kuriem par pirmo tika ziņots 1.martā. Valstī ir reģistrēti apmēram 210 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, savukārt 2152 no inficētajiem ir izveseļojušies.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu