Apstiprināts "airBaltic" biznesa plāns Covid-19 krīzes pārvarēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā.
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" padome ceturtdien, 23.aprīlī, apstiprinājusi jauno uzņēmuma biznesa plānu "Destination 2025 Clean", kas fokusēts uz Covid-19 krīzes ietekmi, aģentūru LETA informēja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Jaunais plāns paredz samazināt lidmašīnu floti nākamajiem gadiem, sākotnēji atsākot lidojumus ar 22 "Airbus A220-300" lidmašīnām. Jaunajā plānā ir ņemta vērā samazinātā sēdvietu kapacitāte 2020.gadam un 2021.gadam, vienlaikus paredzot atgriešanos pie izaugsmes ar 50 "Airbus A220-300" lidmašīnām līdz 2023.gada beigām.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka jaunā vide aviācijas nozarē pieprasa nopietnus un skaidri saprotamus lēmumus pozitīvai biznesa attīstībai. "Ar biznesa plānu "Destination 2025 Clean" mēs varēsim nodrošināt ļoti spēcīgu savienojamību Baltijas valstīm," pauda Gauss.

Biznesa plāns "Destination 2025" sākotnēji tika prezentēts 2018.gada maijā, un tas balstās uz maršrutu paplašināšanu no visām trim Baltijas valstīm - Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, aptverot galvenos Eiropas tranzītmezglus. Stratēģija arī paredz "airBaltic" sasniegt būtisku pasažieru skaita un ieņēmumu pieaugumu līdz 2025.gadam.

Jau vēstīts, ka Latvijā līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatības dēļ. Tostarp kopš 17.marta ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi.

"airBaltic" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 256,473 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Pēc provizoriskiem datiem, uzņēmuma apgrozījums pērn bija 508,955 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 23%, bet uzņēmums cieta zaudējumus 7,7 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu