Desmit interesanti kanāla HBO seriāli, kas balstīti populārās grāmatās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Giliana Flinna (Gillian Flynn)  un "Sharp Objects"
Giliana Flinna (Gillian Flynn) un "Sharp Objects" Foto: publicitātes

Pirms dažām dienām starptautiski tika atzīmēta Pasaules grāmatu un autortiesību diena. Esam apkopojuši populārākos kanāla HBO seriālus, kas pieejami LMT mājas viedtelevīzijā un kuru sižeti balstīti pasaulē slavenās grāmatās ar dižpārdokļa statusu.

Lielie mazie meli (Big Little Lies)

“Lielie mazie meli” (Big Little Lies)
“Lielie mazie meli” (Big Little Lies) Foto: publicitātes/HBO

Daudzu balvu ieguvušo seriālu veidojis Deivids E. Kelijs. Tas balstīts Laienas Moriartijas dižpārdokļa noveles motīvos. Tajā filmējušās tādas Holivudas zvaigznes kā Rīsa Viterspūna, Nikola Kidmena, Šeilīna Vudlija, Lora Derna, Zoja Kravica un Merila Strīpa. Seriāls atklāj melu ļauno dabu, draudzības noturību, laulības trauslumu un slēptākos ģimenes noslēpumus. Šobrīd viedtelevīzijā ir pieejamas abas seriāla sezonas.

Troņu spēles

"Troņu spēle"
"Troņu spēle" Foto: kadrs no seriāla

Šis godalgotais, fanu iemīļotais stāsts ir balstīts Džordža R.R. Martina grāmatu sērijā ”Ledus un uguns dziesma” (A Song of Ice and Fire), un to ekranizējis Dāvids Beniofs un Daniels Brets Veiss. Sižets norit septiņās Vesterosas karaļvalstīs, un seriāls attēlo valstību dižciltīgo ģimeņu vardarbīgās cīņas par varu un Dzelzs troni laikā, kad citas ģimenes cenšas kļūt no tā neatkarīgas. Viedtelevīzijā šobrīd pieejamas visas astoņas seriāla sezonas.

Tumšās matērijas (His Dark Materials)

"Tumšās matērijas"
"Tumšās matērijas" Foto: HBO/publicitātes

Veidots pēc Filipa Pulmana godalgotās triloģijas motīviem, seriāla sižets seko līdz Līrai – it kā vienkāršai, bet ļoti drosmīgai būtnei no citas pasaules. Nolaupītā drauga meklējumu laikā atklājas draudīgs sižets, kurā iesaistīti arī nolaupīti bērni. Par Līras mērķi kļūst noslēpums aiz mistēriju fenomena, ko sauc par Putekļiem. Skatītājiem pašlaik pieejama seriāla pirmā sezona, drīzumā gaidāma arī otrā sezona.

Zinu, ka šī ir patiesība (I Know This Much Is True)

Šajā miniseriālā, kurš balstīts New York Times godalgotā Valija Lamba dižpārdokļa motīvos, dubultlomā iejuties Marks Rafalo, bet seriālu režisējis Dereks Sajenfrancs. Rafalo ģimenes sāgā atveido identiskos dvīņubrāļus Dominiku un Tomasu Birdsejus. Sižets seko līdzi abu brāļu paralēlajai dzīvei aizraujošā stāstā par nodevību, uzupurēšanos un piedošanu. Jaunā miniseriāla pirmizrāde viedtelevīzijā būs pieejama no 11. maija.

Olīve Kitteridža (Olive Kitteridge)

Godalgotais miniseriāls balstīts Elizabetes Stroutas 2008. gada novelē ar tādu pašu nosaukumu. Seriāla galvenās lomas atveidotāja ir Francesa MakDormanda, tajā filmējušies arī Ričards Dženkins, Zoija Kazāna un Bils Murejs. Seriāla sižets seko līdzi mizantropiskajai, stingrajai un labsirdīgajai pensionētajai skolotājai, kura pēdējos 25 gados ir piedzīvojusi depresiju, greizsirdību, ģimenes un draugu zaudēšanu. Viss seriāls pieejams viedtelevīzijā.

Asi priekšmeti (Sharp objects)

"Sharp Objects"
"Sharp Objects" Foto: publicitātes

Seriāla sižets balstīts Giliana Flīna dižpārdokļa noveles motīvos. Galvenajā lomā aktrise Eimija Adamsa, kura atveido reportieri Kamillu Prīkeri, kas atgriežas savā dzimtajā pilsētā, lai veidotu rakstu par divu pusaugu meiteņu slepkavībām. Mēģinot atklāt savas pagātnes psiholoģisko mīklu, viņa novēro pārāk ciešas līdzības savas un abu upuru dzīvē. Šo seriālu režisējis plaši atzītais režisors Žans Marks Valī. Seriāls pieejams viedtelevīzijā jau šobrīd.

Atstumtais (The Outsider)

Aizraujošais seriāls seko līdzi šausminoša nozieguma izmeklēšanai Gruzijas mežos, kuru sarežģī mīklaini nozieguma apstākļi. Seriāls balstīts Stīvena Kinga asa sižeta šausmu stāstā, tā ekranizāciju veidojis Ričards Praiss. Galvenajās lomās Bens Mendelsons, Sintija Erivo un Džeisons Beitmans. Seriāls pieejams viedtelevīzijā.

Sazvērestība pret Ameriku (The Plot Against America)

Šis miniseriāls veidots, balstoties plaši atzītajā Filipa Rota novelē ar tādu pašu nosaukumu. Tas ataino iedomātu Amerikas vēstures alternatīvu Otrā pasaules kara laikā, kurā aviatoru varonis Čārlzs Lindbergs pārņem prezidentūru un noskaņo tautu fašisma virzienā. Seriālu veidojuši HBO veterāni Davids Simons un Eds Burns. Galvenās lomas atveido Džons Turturo, Vinona Raidere, Zoija Kazana un Morgans Spektors. Seriāls pieejams viedtelevīzijā.

Sekss un lielpilsēta (Sex and the City)

"Sekss un lielpilsēta" zvaigznes
"Sekss un lielpilsēta" zvaigznes Foto: AFP/LETA

Balstīts Kendisas Bušnelas dižpārdokļa motīvos, "Sekss un lielpilsēta" ir klasiska komēdijas drāma, kuru radījis Darens Stars no HBO. Seriāls seko līdzi drosmīgajai, jautrajai un spirgtajai Ņujorkas randiņu dzīvei. Kerija, Miranda, Samanta un Šarlote ir četras ņujorkietes, kuras vienmēr turas kopā, neskatoties uz viņu atšķirīgajām un vienmēr mainīgajām intīmajām dzīvēm. Visas sešas seriāla sezonas ir pieejamas.

Posts (The Undoing)

Seriāla galvenās lomas atveido Nikola Kidmena un Hjū Grants, to režisējusi Sjūzana Bjēra, televīzijas ekranizāciju radījis Deivids E. Kellijs. Miniseriāls seko Greisai un Džonotanam Freizeriem, kuri dzīvo savu sapņu dzīvi. Tomēr vienas nakts laikā viņu dzīve pārtop haosā – vardarbīgas nāves un šausminošu atklājumu ķēdē. Miniseriāls balstīts Žana Hanfa Korelitza noveles “Tev to vajadzēja zināt” (You Should Have Known) motīvos. Jaunā HBO miniseriāla pirmizrāde paredzēta šā gada rudenī.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu