"airBaltic" padomi atstās Kaspars Briškens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

No sestdienas, 25.aprīļa, amatu atstās Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" padomes priekšsēdētāja vietnieks Kaspars Briškens, informēja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Briškens "airBaltic" padomes priekšsēdētāja vietnieka un padomes locekļa pienākumus pildījis trīs pilnus termiņus.

"airBaltic" padomes priekšsēdētājs Niks Bulmanis pauda, ka iepriekšējo astoņu gadu laikā Briškens ieņēma nozīmīgu lomu uzņēmuma pārstrukturēšanā un sagatavošanā veiksmīgai izaugsmei, tostarp jauno "Airbus A220-300" lidmašīnu pasūtīšanā, privātā investora piesaistē, kā arī uzņēmuma jaunā biznesa plāna "Destination 2025" izstrādē. 

"Starp daudzām citām labām īpašībām es augstu vērtēju viņa analītiskās un stratēģiskās spējas, kā arī vēlmi pieņemt konstruktīvus izaicinājumus apvienojumā ar aizrautību un dziļu izpratni par aviāciju," pauda Bulmanis.

Briškens norādīja, ka tā ir bijusi viņa privilēģija kopš 2012.gada "būt daļai no pasaules klases komandas, kas strādāja pie "airBaltic" pārveidošanas īstā stratēģiskas savienojamības stūrakmenī Latvijai un Baltijai, kā arī pie tās veiksmīgas lidojumu uzsākšanas ar mūsu paaudzes inovatīvākajām šaura korpusa lidmašīnām un pie pasaulē punktuālākās lidsabiedrības titula iegūšanas un saglabāšanas". Viņš novēlēja "airBaltic" izturēt ārkārtas izaicinājumus, ar kuriem aviācijas nozare pašlaik saskaras, un turpināt gūt panākumus arī turpmāk.

Jau vēstīts, ka svētdien, 26.aprīlī, darbu "airBaltic" padomē sāks Toms Siliņš.

"airBaltic" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 256,473 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Pēc provizoriskiem datiem, uzņēmuma apgrozījums pērn bija 508,955 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 23%, bet uzņēmums cieta zaudējumus 7,7 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. 

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu