Kariņš: Pēc Covid-19 atbalsts būs nepieciešams visām ES valstīm ekonomikas attīstīšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Premjers Krišjānis Kariņš
Premjers Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Pēc jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 radītās krīzes atbalsts būs nepieciešams visām Eiropas Savienības (ES) valstīm ekonomikas attīstīšanai, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka Kariņš vakar piedalījās ES līderu sanāksmes videokonferencē, kur uzsvēra, ka, Covid-19 krīzei beidzoties, visām ES dalībvalstīm būs nepieciešams atbalsts ekonomikas attīstīšanai, neskatoties uz to, ka Covid-19 katru valsti skāris atšķirīgi.

"Uzklausot Eiropas Komisijas ziņojumu par Covid-19 krīzes ietekmi uz ES ekonomiku, uzdevām tai nākt ar priekšlikumiem Ekonomikas atjaunošana fonda izveidei. Atbalsts būs nepieciešams visām dalībvalstīm, lai arī koronavīruss tās skāris dažādi," uzsvēra Kariņš.

Viņš informēja, ka plāns un priekšlikumi par fonda izveidi Eiropas Komisijai jāsagatavo līdz 6.maijam. Tāpat jāturpina darbs pie nākamā ES daudzgadu budžeta, kur Latvijas ekonomikas attīstībai būtiskas ir kohēzijas un lauksaimniecības politikas.

Eiropas valstu līderi apstiprināja ES finanšu ministru līmenī panākto vienošanos par 540 miljardu eiro atbalsta pakotni uzņēmējdarbībai, nosakot, ka tai jāsāk darboties no šā gada 1.jūnija.

Tāpat ES dalībvalstu un valdību vadītāji uzklausīja Eiropas Komisijas ziņojumu par ceļa karti koordinētai ES izejai no Covid-19 krīzes, pakāpeniski atceļot pasākumus koronavīrusa izplatības ierobežošanai. ES līderi vienojās koordinēti mazināt ieviestos ierobežojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu