Beļģija no 4.maija sāks mīkstināt sociālos ierobežojumus

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Beļģija no 4.maija sāks mīkstināt sociālos ierobežojumus, kas marta vidū tika noteikti ar mērķi iegrožot jaunā koronavīrusa izplatīšanos, piektdienas vakarā paziņoja premjerministre Sofija Vilmesa.

Ierobežojumi tiks mīkstināti pakāpeniski, Vilmesa sacīja pēc Nacionālās drošības padomes sanāksmes, kura ilga vairāk nekā septiņas stundas.

No 4.maija kursēs vairāk sabiedriskā transporta, kura izmantošana pašlaik ir atļauta tikai svarīgiem braucieniem.

Premjere apliecināja, ka vairāki ierobežojumi vēl paliks spēkā nākamo nedēļu un pat mēnešu laikā.

Vilmesa sacīja, ka sejas maskas nēsāšana autobusos un vilcienos ir obligāta cilvēkiem vismaz 12 gadu vecumā. Katrs pilsonis bez maksas saņems auduma masku. 

Maija vidū pakāpeniski tiks atkal atvērti uzņēmumi un skolas - uzņēmumi no 11.maija un skolas no 18.maija. Uzņēmumiem pēc atkalatvēršanas būs jāievēro sociālā distancēšanās.  

Premjere piebilda, ka vīrusa izplatīšanās ir palēninājusies, bet situācija vēl attīstās un "nekas nav akmenī iecirsts". "Covid-19 izplatīšanās ir palēninājusies, bet vīruss nav izzudis," sacīja Vilmesa.

Restorānu atkalatvēršana tiks uzsākta ne agrāk par 8.jūniju. Kafejnīcām un bāriem šāds laika grafiks vēl nav noteikts.

Sociālo ierobežojumu mīkstināšana atsevišķos posmos var tikt atlikta, ja eksperti izlems, ka jaunu Covid-19 pacientu hospitalizēšana nav pietiekami samazinājusies, sacīja premjere. 

Beļģijā, kur ir 11,5 miljoni iedzīvotāju, līdz piektdienai tika reģistrēti vairāk nekā 44 000 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un apmēram 6700 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu