Žagars atklāj kritērijus, pēc kādiem atlasīti četri atlaižamie aktieri (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau ziņots, ka Dailes teātris gatavojas atlaist četrus štata aktierus un vienlaikus plāno trupu papildināt ar Valmieras Drāmas teātra vadošajiem spēlmaņiem. LTV raidījumā "Kultūršoks" Dailes teātra direktors Juris Žagars skaidro, kāpēc atlaisti tieši minētie četri aktieri - Aija Dzērve, Mārtiņš Počs, Sarmīte Rubule un Kaspars Zāle.

Raidījumā Žagars uzsver, ka krīze tikai paātrinājusi jau iepriekš plānotas korekcijas. Viņš arī atzīst – ja situācija ieilgs un netiks atrisināts jautājums, kā valsts kapitālsabiedrības darbiniekus var palaist dīkstāvē ar dīkstāves pabalstiem, tad vienā brīdī būs jādomā arī par radikālākiem risinājumiem.

Direktors atklāj, ka lēmumu palīdzējusi pieņemt matemātika - punktu sistēma.

"Es lūdzu trupas vadību apkopot datus par pēdējām trijām sezonām – kādas lomas un cik daudz ir katram aktierim dots spēlēt iepriekšējās trijās sezonās.

Par galveno lomu mēs piešķīrām piecus punktus, par otrā plāna lomu trīs punktus.

Tātad lielāka atstarpe starp galveno lomu un otrā plāna lomu. Par epizodi – divus punktus, par masu skatu dalībnieku – vienu punktu, un tīri matemātiski sarēķinājām summas. Un šie aktieri atrodas lejasgalā, tātad viņi faktiski ir bijuši vismazāk nodarbināti vismazākajās lomās šajā periodā."

Tomēr tas nav galvenais kritērijs, svarīga ir nākamā sezona.

"Vai šobrīd pēc šiem aktieriem ir pieprasījums nākamajā sezonā. Diemžēl, ņemot vērā, ka nākamā sezona vispār ir ļoti neskaidra, mēs vairāk vai mazāk varam plānot varbūt pirmos divus iestudējumus, kas notiks tālāk – mums nav skaidrs, un indikatīvi pieprasījuma nav pēc šiem aktieriem," piebilst Žagars.

Atgādinām, ka vienošanās panākta tikai ar diviem aktieriem. Kaspars Zāle sola cīnīties par savām tiesībām. 

Paralēli četru mākslinieku atbrīvošanai martā Dailes teātris darbā pieņēmis jaunos aktierus Kārli Arnoldu Avotu un Tomu Veličko. Patlaban rit pārrunas ar Valmieras Drāmas teātra pirmā plāna spēlmaņiem - Imantu Stradu un Elīnu Vāni par pievienošanos Dailes teātra trupai.

Valmieras teātra aktieri Elīna Vāne un Imants Strads
Valmieras teātra aktieri Elīna Vāne un Imants Strads Foto: TVNET
Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu