Salaspils novada svētkus rīkos pēc ārkārtējās situācijas beigām (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rudens Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī
Rudens Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī Foto: Zane Bitere / LETA

Salaspils novada svētki šogad tiks rīkoti pēc Covid-19 radītās ārkārtējās situācijas beigām, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Salaspils svētku pasākumi tradicionāli tiek rīkoti katru gadu maija pēdējā nedēļā, izņemot pašvaldības domes vēlēšanu gadus, kad svētku pasākumi norisinās pēc vēlēšanām jūnijā.

Tomēr atbilstoši valdības rīkojumam, līdz 12.maijam ir atcelti un aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejamie svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta un atpūtas pasākumi, kā arī ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, ārpustelpu sporta un reliģisko norišu vietās.

Tā kā Salaspils novada svētku pasākumi ir apmeklētāju skaita ziņā lielākais pasākums novadā un svētku galvenajā koncertā pulcējās pat vairāk nekā 6000 cilvēku, atrodoties ciešā fiziskā kontaktā ierobežotā norises vietā, dome lēmusi pasākumu pārcelt uz laika posmu no 2.septembra līdz 11.septembrim.

Tomēr, ja to noteiks ar Covid-19 infekcijas izplatību saistītā situācija valstī, dome ir gatava izskatīt jautājumu arī par svētku atcelšanu.

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā aizliegti publiski pasākumi ar cilvēku pulcēšanos, tāpēc nenotiek arī virkne kultūras un izklaides pasākumu.

Komentējot vairāku koncertu un festivālu organizētāju plānus pasākumus rīkot, preses konferencē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pieļāva, ka vasaras festivāli, visticamāk, būs jāatceļ. "Negribētu būt tā ne priecīgo ziņu nesēja, tāpēc mēģināšu kombinēt - vasara būs, bet festivāli, visdrīzāk, nebūs," sacīja ministre.

Tā rezultātā atcelts ir arī festivāls "Positivus".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu