Artuss Kaimiņš izveseļojies no koronavīrusa (40)

CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš vairs neslimo ar Covid-19, jo pēdējie divi veiktie testi bijuši ar negatīvu rezultātu, to politiķis apstiprinājis Latvijas televīzijai.

Deputāts par saslimšanu paziņoja 21.martā un sākotnēji noliedza, ka pēdējā laikā būtu uzturējies ārzemēs, taču vēlāk atzina, ka marta sākumā tomēr apmeklējis Lietuvu.

Kaimiņš sociālajos tīklos paziņojis, ka pēc inficēšanās ar Covid-19 mājās karantīnā pavadījis 34 dienas, līdz beidzot viņa testi uz slimību bijuši negatīvi.

Kaimiņš norādījis, ka viņš ir iekļauts arī eksperimentālajā programmā, kas monitorē asinīs atrodamās antivielas ar mērķi radīt vakcīnu. 

"Tiekamies valdības koridoros un ielās, ievērojot noteikto distanci, protams," izteicies Kaimiņš, pēc kura inficēšanās ar Covid-19 pašizolācijā nācās doties visiem Saeimas deputātiem un lielai daļai valdības, līdz ar to šo institūciju sēdes sāka notikt attālināti.

16.martā, visticamāk, jau būdams inficējies ar koronavīrusu, Artuss Kaimiņš apmeklēja arī valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmi, pēc kuras vairākiem ministriem un arī premjeram Krišjānim Kariņam nācās doties pašizolācijā.

14 dienu ilgais pašizolācijas periods noslēdzās 30.martā, taču neraugoties uz to, arī  turpmākās valdības sēdes un koalīcijas sadarbības sanāksmes notika attālināti.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) LTV "Rīta panorāmā" uzsvēra, ka Artusa Kaimiņa gadījums esot ļoti nepatīkams, jo viņš maldinājis par paša inficēšanās ar Covid-19 iespējamajiem apstākļiem. "Man šķiet nepieņemami, ka augsta amatpersona, kas lemj par ierobežojumiem sabiedrībai, pati tos pārkāpj," Kaimiņa rīcību komentēja ministre.

Tikmēr Kaimiņš sociālajā tīklā "Facebook" norādīja, ka 1.martā atradies Viļņā, Lietuvā. Tobrīd Lietuva vēl netika uzskatīta par jaunā koronavīrusa skartu teritoriju.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu