"Clean R" aicina neatlikt uz pēdējo brīdi līgumu slēgšanu par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Notiek pasākums, kurā atkritumu apsaimniekotājs SIA "Clean R" informē par jauno atkritumu pakalpojumu maksas aprēķinu Jūrmalā.
Notiek pasākums, kurā atkritumu apsaimniekotājs SIA "Clean R" informē par jauno atkritumu pakalpojumu maksas aprēķinu Jūrmalā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Maija beigās mainoties Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas kārtībai, atkritumu apsaimniekotājs "Clean R" aicina namu apsaimniekotājus neatlikt uz pēdējo brīdi līgumu slēgšanu par atkritumu apsaimniekošanu galvaspilsētā,  informēja "Clean R" preses sekretārs Kaspars Līcītis.

Viņš uzsvēra, ka visas privātpersonas un namu apsaimniekotāji, kuri nebūs pārslēguši līgumus ar savas zonas atkritumu apsaimniekotāju, nesaņems šo pakalpojumu.

Pēc Līcīša sacītā, patlaban līgumus ar jauno apsaimniekotāju ir noslēguši mazāk par 40% juridisko personu, lielākā daļa no tiem ir namu apsaimniekotāji. Pēc "Clean R" aprēķiniem, ap 60% daudzdzīvokļu ēku iedzīvotāju nesaņems sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu, ja viņu ēku apsaimniekotāji tuvāko nedēļu laikā nenoslēgs līgumu par pakalpojumu.

Kā informēja Līcītis, juridiskās personas patlaban ir ievērojami kūtrākas nekā iedzīvotāji - noslēgts procentuāli mazāk līgumu. Tā kā katrs namu apsaimniekotājs ir atbildīgs par lielāku skaitu mājsaimniecību, tad maija beigās daudzdzīvokļu ēku apsaimniekošana var būt apgrūtināta.

Ņemot vērā valstī Covid-19 vīrusa dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju, "Clean R" ir pārtraucis klientu apkalpošanu klātienē, tāpēc juridiskās personas aicinātas līgumus slēgt attālināti.

Jau ziņots, ka no 20.maija Rīgā būs jauna atkritumu apsaimniekošanas kārtība - turpmāk pilsēta būs sadalīta četrās zonās, kurās pakalpojumus nodrošinās uzņēmumi "Clean R", "Eco Baltia vide" un pilnsabiedrība "Lautus vide", kuru veido atkritumu apsaimniekotāji "Lautus" un "Pilsētvides serviss".

Uzņēmums "Clean R" nodrošinās sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu pirmajā zonā un otrajā zonā - Centra rajona un Latgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā. "Eco Baltia vide" šos pakalpojumus sniegs ceturtajā zonā - Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā, savukārt "Lautus" un "Pilsētvides serviss" apsaimniekos trešo zonu - Zemgales priekšpilsētas administratīvajā teritoriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu