Rīgas speciālo izglītības iestāžu skolēniem plāno piešķirt pārtikas pakas 75 eiro vērtībā (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas speciālo izglītības iestāžu skolēniem plāno piešķirt pārtikas pakas 75 eiro vērtībā, liecina Rīgas pagaidu administrācijas sēdei sagatavotie materiāli. Pārtikas pakas pienāksies 1634 skolēniem, kuri mācās septiņās speciālās izglītības iestādēs.

Katram skolēnam pienāksies pārtikas paka 75 eiro vērtībā par laika periodu no 16.aprīļa līdz 29.maijam. Pārtikas paku izdali plānots veikt trijās reizēs, katrā izsniedzot pārtikas paku 25 eiro vērtībā, vai arī četrās reizēs, katrā izsniedzot pārtikas paku 18,75 eiro vērtībā. Paku izsniegšanas reižu skaits būs atkarīgs no komplektētās pakas svara, nodrošinot, lai tas nepārsniedz 10 kilogramus.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam būs jānosaka pārtikas paku sortiments atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kas nosaka uztura normas izglītības iestāžu izglītojamiem, kā arī iepirkuma procedūrā jāizvēlas komersants, kas nodrošinās pārtikas preču iegādi, pārtikas paku komplektēšanu, iepakošanu un piegādi uz izglītības iestādēm.

Izglītības iestādēm būs jāorganizē pārtikas paku izsniegšanu skolēnu likumiskajiem pārstāvjiem, ievērojot drošības pasākumus, kas noteikti ārkārtējās situācijas laikā.

Paredzamās pārtikas palu izmaksas ir 122 500 eiro, un tās segs no pašvaldībai piešķirtās valsts budžeta mērķdotācijas speciālās izglītības iestāžu uzturēšanas izdevumiem.

Jau ziņots, ka Rīgas pagaidu administrācija lems arī par 89 454 eiro kompensāciju par Covid-19 izplatības ierobežošanai iegādātajiem aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem Rīgas pilsētas pašvaldības sociālās aprūpes iestādēm un līgumorganizācijām, kas sniedz sociālos pakalpojumus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu