Romantiskā kulta filma "Četras kāzas un vienas bēres" pārtop seriālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikešs Patels un aktrise Natālija Emanuela
Nikešs Patels un aktrise Natālija Emanuela Foto: HBO/publicitātes

Pie skatītājiem nonācis jauns miniseriāls "Četras kāzas un vienas bēres" (Four Weddings and a Funeral), kura sižets ir adaptācija kino klasikai - populārajai un godalgotajai 1994. gadā izlaistajai romantiskajai komēdijai ar tādu pašu nosaukumu, kurā galveno lomu atveido pasaulslavenais angļu aktieris Hjū Grants un amerikāņu aktrise Endija Makdauela.

Lai gan arī šā seriāla tapšanā kā izpildproducents darbojas Ričards Kērtiss, kas bija arī  oriģinālfilmas "Četras kāzas un vienas bēres" autors, šis seriāls nav veidots kā savulaik populārās filmas rimeiks jeb jauns ekranizējums. Tajā tiek izmantoti tikai filmas priekšraksti par draugu grupu, kas piedzīvo četras kāzas un vienas bēres. Jau ierasti Kērtisa žanrs ir romantiskās komēdijas, viņš ir autors arī iemīļotām romantiskajām komēdijām "Notinghila", "Bridžitas Džounsas dienasgrāmata" un "Tāda ir mīlestība".

Jaunais seriāls ir veidots kā situāciju komēdija romantiskajā žanrā, kas savij kopā dažādu draugu mīlas līkločus un attiecības. Seriāls desmit sēriju garumā stāsta par četriem draugiem, kuri atkal satiekas Londonā, lai piedalītos pasakainās kāzu svinībās, bet pēc tam, kad pie altāra “nogrand sprādziens”, viņu dzīve piedzīvo satricinājumu. Attiecības tiek viltotas un izjauktas, politiskie skandāli atmaskoti, Londonas sociālā dzīve kritizēta, mīlas lietas ir uzliesmojušas un apdzisušas, un, protams, tam visam pa vidu četras kāzas un bēres.

Seriālā galveno lomu - amerikānieti Maiju atveido jaunā daudzsološā britu aktrise Natālija Emanuela (Nathalie Emmanuel).

Natālija Emanuela (Nathalie Emmanuel)
Natālija Emanuela (Nathalie Emmanuel) Foto: Reuters/ScanPix

Iepriekš viņa filmējusies pasaulslavenajā HBO seriālā "Troņu spēles" un spriedzes filmas "Ātrs un bez žēlastības" franšīzes 7. un 8. daļā, kā arī abās filmās "Labirinta skrējējs". Viņas partneris seriālā ir britu aktieris Nikešs Patels, kas Latvijas skatītājiem pazīstams no seriāla "Midsommeras slepkavības" un "Ļikums un kārtība: Lielbritānija", kā arī no spriedzes filmas "Londona ir kritusi".

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu