Dīkstāves pabalstu varēs saņemt arī darba ņēmēji, kuri papildus veic saimniecisko darbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Dīkstāves pabalstu varēs saņemt arī darba ņēmēji, kuri papildus veic saimniecisko darbību, pirmdien lēmusi finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam.

Finanšu ministrijā aģentūru LETA informēja, ka darba grupa vienojusies noteikt, ka dīkstāves pabalstu varēs piešķirt arī darba ņēmējiem, kuri veic saimniecisko darbību un no kuras ienākumi nav lielāki par 430 eiro.

Kā piemēru ministrijā minēja gadījumu, kad darba ņēmēja uzņēmums atrodas dīkstāvē, bet darba ņēmējs nevar pretendēt uz dīkstāves pabalstu, jo darba ņēmējs papildus nodarbojas ar saimniecisko darbību, piemēram, saņem maksājumu par izīrētu mājokli. Pēc valdības lēmuma, darba ņēmējs, kurš vienlaikus ir saimnieciskās darbības veicējs, varēs saņemt dīkstāves pabalstu.

Tāpat darba grupa vienojas, ka uz dīkstāves atbalstu varēs pretendēt krīzes skartie darba devēji, kuru ieņēmumi no saimnieciskās darbības šogad martā vai aprīlī samazinājušies par vismaz 30%, salīdzinot ar iepriekšējā gada mēneša vidējiem ieņēmumiem no saimnieciskās darbības.

Tāpat atbalstu guva priekšlikums, ka gadījumā, ja krīzes skartā uzņēmuma valdes loceklis ir bijis sodīts, dīkstāves pabalstu piešķirs darba devēja darbiniekiem izņemot valdi.

Darba grupā arī panākta vienošanās, ka pieteikšanās termiņš dīkstāves pabalstam būs līdz ārkārtējās situācijas beigām.

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne aizliegumu un ierobežojumu, kas atstāj negatīvu ietekmi uz daudzām uzņēmējdarbības nozarēm. Ņemot vērā sarežģīto situāciju, valdība un Saeima lēmusi par dažādām atbalsta formām uzņēmējiem un krīzes dēļ bez darba un ienākumiem palikušajiem cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu