Pelosi pauž oficiālu atbalstu Baidena kandidatūrai (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi pirmdien pauda oficiālu atbalstu bijušā viceprezidenta Džo Baidena kandidēšanai uz Savienoto Valstu prezidenta amatu, politiķi dēvējot par "saprāta balsi" un paužot pārliecību, ka viņš spēs valsti izvest no koronavīrusa krīzes.

"Šodien es esmu lepna, ka varu paust atbalstu Džo Baidena kandidēšanai uz Savienoto Valstu prezidenta amatu, jo viņš būs izcils prezidents," vēstījumā, kas ticis ierakstīts jau iepriekš, sacīja Pelosi.

Baidens ir "empātijas, žēlsirdības un drosmes" cilvēks, "līderis ar pazemību, lai vērstos pēc ekspertu slēdziena zinātnes vidē, un ar pārliecību, lai rīkotos, balstoties tajā".

"Mums sastopoties ar koronavīrusu, Džo Baidens ir bijis saprāta un noturības balss ar skaidru ceļu, lai izvestu mūs no šīs krīzes," sacīja Pelosi.

Baidens ieņēma viceprezidenta amatu prezidenta Baraka Obamas administrācijā. Viņš bija kļuvis par ticamāko demokrātu kandidātu pēc vairākām priekšvēlēšanu uzvarām, vēl pirms Covid-19 krīze bija paralizējusi valsts dzīvi.

Viņa galvenie sāncenši, arī Vērmontas senators Bērnijs Sanderss, no cīņas par nomināciju izstājušies.

Oficiālu atbalstu Baidena kandidatūrai paudis arī bijušais prezidents Obama.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu