Otrdien valsts dienvidos līdz +18 grādiem silts, valsts ziemeļos tikai +7

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā gaidāma no +7 grādiem dažviet valsts ziemeļos līdz +18 grādiem vietām dienvidos, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus, vietām - īpaši vakarā Ziemeļvidzemē - līs stiprāk. Valsts lielākajā daļā caur mākoņiem uzspīdēs saule.

Pūtīs lēns līdz mērens mainīga virziena vējš.

Rīgā būs daudz mākoņu un dažbrīd iespējams lietus, gaiss iesils līdz aptuveni +15 grādiem. Dienvidu vēju vakarā nomainīs mērens ziemeļrietumu vējš, kas izraisīs temperatūras kritumu līdz +7 grādiem.

Otrdienas rīts mākoņains, vietām īslaicīgi līst

Otrdienas rītā Latvijā ir pārsvarā mākoņainas debesis un vietām īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra +2..+6 grādi. Naktī vietām valsts austrumos termometra stabiņš noslīdēja līdz -2 grādiem.

Galvenokārt pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā mākoņains laiks, lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra +6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +8,2 grādiem Mērsragā līdz +14,4 grādiem Liepājā un Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 27.aprīlī bija +27 grādi Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -13 grādi kalnos Zviedrijas ziemeļos.

Laikapstākļus nosaka augošs ciklons, kas no Baltijas jūras dienas gaitā dosies pāri Latvijai. Atmosfēras spiediens 753-756 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, tas pazeminās.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina par augstu ugunsbīstamību mežos, tai skaitā Rīgā un galvaspilsētas apkārtnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu