Norvēģu multimiljonāru tur aizdomās par sievas slepkavību, inscenējot nolaupīšanu (1)

TVNET/The Local
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas policija arestējusi nekustamā īpašuma un enerģētikas nozares magnātu Tomu Hagenu, kurš turēts aizdomās par sievas slepkavību un nolaupīšanas inscenēšanu, vēsta "The Local". 

Anna Elizabete Falkevika Hagena pazuda no pāra mājām 2018.gada oktobra beigās. Sākotnēji tika uzskatīts, ka sieviete tikusi nolaupīta, lai iegūtu izpirkuma maksu. 

Taču Norvēģijas policija otrdien paziņoja, ka Hagens tagad tiekot turēts aizdomās vai nu par sievas slepkavību, vai arī būšanu līdzzinātājam viņas nogalināšanā. "Apsūdzība nozīmē to, ka lieta ieiet jaunā posmā. Svarīgi uzsvērt: lai gan Tomam Hagenam izvirzīta apsūdzība, lieta joprojām tiek izmeklēta un ir vairāki neatbildēti jautājumi," uzsvēra policijas pārstāvis.

Hagens par galveno aizdomās turamo kļuvis brīdī, kad policija saprata, ka nolaupīšana tikusi inscenēta. 

Foto: EPA/Scanpix

Pagājušajā vasarā izmeklētāji paziņoja, ka Hagena, visticamāk, tikusi noslepkavota un ka slepkava safabricējis pierādījumus, lai radītu iespaidu, ka viņas pazušanai pamatā ir ekonomiski motīvi. Hagens uzstāja uz savu versiju, ka vainīgi esot vietējie noziedznieki, kuri gribējuši viņam dažādos veidos kaitēt.

Hagens pagājušogad bija Norvēģijas 164. bagātākais cilvēks. Viņa turība lēsta ap 1,9 miljardiem kronu jeb 170 miljoniem eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu