Mīnēta auto sprādzienā Sīrijas ziemeļos nogalināti 46 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vingris Sīrijā
Jānis Vingris Sīrijā Foto: Jānis Vingris

Turcijas sabiedroto kaujinieku kontrolētā Sīrijas ziemeļdaļas pilsētā otrdien eksplodējot mīnētai degvielas pārvadāšanas smagajai automašīnai, dzīvību zaudējuši 46 cilvēki, arī deviņi kaujinieki, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

"Vismaz 46 cilvēki, arī civilisti, tika nogalināti un 50 citi ievainoti, kad [Afrīnā] tirgū eksplodēja degvielas autocisternā ievietots spridzeklis," sacīja SOHR vadītājs Rami Abdurrahmans.

Galīgais upuru skaits var izrādīties lielāks, jo dažu ievainoto stāvoklis ir smags, viņš brīdināja.

Pagaidām neviena organizācija nav uzņēmusies atbildību par šo sprādzienu, kas Afrīnā ir viens no lielākajiem, kopš Turcijas karaspēks kopā ar sabiedrotajiem sīriešu nemierniekiem 2018.gada martā šo pilsētu atkaroja kurdiem.

Turcijas Aizsardzības ministrija otrdienas uzbrukumā jau apsūdzējusi Sīrijas kurdu grupējumu "Tautas aizsardzības vienības" (YPG). 

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu