Saulainākā trešdiena būs Rīgā un citviet piekrastē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Trešdien mākoņi daļēji segs Latviju, saulainākā diena gaidāma galvaspilsētā un citviet piekrastē, prognozē sinoptiķi. Vietām būs īslaicīgi nokrišņi, galvenokārt gaidāms neliels lietus.

Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, gaisa temperatūrai neļaujot pakāpties augstāk par +7..+12 grādiem.

Rīgā laiks skaidrosies, pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, gaiss iesils līdz +7 grādiem pie jūras un +8..+9 grādiem pārējā pilsētā.

Trešdienas rītā drēgns un lielākoties mākoņains laiks

Agrā trešdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -1..+4 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Debesis pārsvarā mākoņainas, mazāk mākoņu valsts rietumu daļā. Vietām pilina lietus.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš, valsts austrumos brāzmās līdz 13 metriem sekundē.

Rīgā rīta agrumā apmācies laiks, dažas lietus lāses, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra +3..+4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,7 grādiem Kolkā līdz +18,7 grādiem Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.aprīlī bija +26..+29 grādi valstīs Eiropas dienvidaustrumu un centrālajā daļā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -14 grādi kalnos Norvēģijā.

Laikapstākļus ietekmē aizejošais ciklons, kā arī anticiklons Arktikā. Atmosfēras spiediens Latvijā paaugstinājies līdz 751-755 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet - īpaši valsts dienvidu daļā un Rīgā - saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu