ASV prezidenta vēlēšanās varētu būt trešais kandidāts

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV kongresmenis Džastins Amāšs, kurš ir pametis Republikāņu partiju un balsojis par prezidenta Donalda Trampa impīčmentu, otrdien paziņoja, ka gatavojas kandidēt uz prezidenta amatu.

Neatkarīgais likumdevējs no Mičiganas pavēstīja, ka ir izveidojis izpētes komiteju, un tā ir spēcīga zīme, ka viņš varētu kandidēt uz Balto namu.

Amāšs vēlas iegūt Libertāņu partijas nomināciju, kas iestājas par pilsoniskajām brīvībām un ierobežotām valdības pilnvarām.

Trešās puses kandidāta uzvara ir mazticama, tomēr Amāša starts var ieviests zināmas korekcijas, ja viņš nolems kandidēt novembra vēlēšanās.

Tiesa gan, nav skaidrs, vai viņa starts atstās  lielāku ietekmi uz republikāņa Trampa vai demokrāta Džo Baidena izredzēm.

Viņš varētu saņemt atbalstu no republikāņiem un neatkarīgajiem vēlētājiem, kas ir neapmierināti ar Trampu. Tikpat labi viņš varētu saņemt demokrātu balsis, kas ir neapmierināti ar Baidenu.

2016.gada vēlēšanās Zaļās partijas kandidāte Džila Staina demokrātu kandidātei Hilarijai Klintonei atņēma vairākus tūkstošus balsu, savukārt Libertāņu partijas kandidāts Gerijs Džonsons saņēma 3% no kopējā balsu skaita valstī.

Amāšs Kongresā ievēlēts 2010.gadā un jau labu laiku vērš asu kritiku pret Trampu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu