ASV viceprezidents atsakās vilkt sejas masku, viesojoties slimnīcā pie Covid-19 pacientiem (10)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV viceprezidents Maiks Penss, otrdien Ročesteras pilsētā, Minesotā, apmeklējot Majo klīniku, nebija apvilcis sejas masku, šādi acīm redzami pārkāpjot pasaulē pazīstamā medicīnas centra prasības par masku valkāšanu.

Kā redzams video ierakstos, Penss nebija apvilcis masku, tiekoties ar Majo klīnikas darbinieku, kurš ir izveseļojies no Covid-19. Visi pārējie cilvēki telpā bija maskās.

Viceprezidents bija bez maskas arī tad, kad apmeklēja laboratoriju, kurā Majo klīnika veic koronavīrusa testus.

Apaļā galda diskusijā par Majo klīnikas koronavīrusa testu un izpētes programmām Penss bija vienīgais sarunas dalībnieks bez maskas.

Majo klīnika tviterī apliecināja, ka informējusi viceprezidentu par masku valkāšanas politiku vēl pirms viņa ierašanās. Tiesa gan, vēlāk šis tvīts tika izdzēsts.

Penss savu lēmumu skaidroja, uzsverot, ka viņam Covid-19 testi tikuši veikti bieži.

"Man kā ASV viceprezidentam regulāri tiek veikti koronavīrusa testi, un visiem, kas ir ap mani, tiek veikti koronavīrusa testi," norādīja Penss, piebilstot, ka seko ASV Slimību kontroles un profilakses centru ieteikumiem, kuros norādīts, ka maskas novērš Covid-19 izplatīšanos, ja tās valkā tie, kas ir inficējušies ar koronavīrusu.

"Un, tā kā man nav koronavīrusa, es uzskatīju, ka tā būs laba izdevība būt tur, sarunāties ar pētniekiem, brīnišķīgajiem veselības aprūpes darbiniekiem, raudzīties viņiem acīs un pateikt paldies," skaidroja Penss.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu