Austrumu slimnīca dāvinājumā saņēmusi 3500 respiratoru (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācija (SIFFA) Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai dāvinājusi 3500 respiratorus elpceļu aizsardzībai, kā arī radusi iespēju līdz 15.maijam slimnīcas Tuberkulozes un plaušu slimību centra medicīnas personālam nodrošināt siltas vakariņas, informēja asociācijā.

"Ja gribam uzvarēt cīņā ar Covid-19 pandēmiju, rūpēm par mūsu mediķu drošību jābūt visaugstākajā līmenī. Tāpēc ārvalstu zāļu ražotāji krīzes laikā mediķus atbalsta gan ar siltām, spēcinošām maltītēm, gan tagad arī ar respiratoriem, lai palīdzētu mediķiem droši veikt atbildīgo un grūto darbu," saka SIFFA direktors Valters Bolēvics.

RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece stāsta, ka slimnīcā ik nedēļu tiek izlietoti 6175 respiratori, bet mēneša laikā - 24 700. Tos lieto ne tikai ārsti, bet arī atbalsta personāls, piemēram, klientu centra darbinieki, šoferi un apkopējas, kam ir jāuzturas vidē, kur bijis Covid-19 inficētais pacients.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis skaidro, ka vajadzība pēc respiratoriem, kas ikdienas darbā sniedz atbilstošu augstāku aizsardzības pakāpi pret Covid-19 inficēšanās riskiem, slimnīcā arvien pieaug.

Viņš atgādināja, ka šobrīd pakāpeniski tiek atjaunota ambulatoro pakalpojumu sniegšana. Savukārt tas arī mediķiem nozīmē lielāku potenciālo risku nonākt saskarsmē ar Covid-19 pozitīvu pacientu. Tāpēc slimnīca ir pateicīga par atbalstu respiratoru iegādē. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu