"Lielajā dzintarā" atklāj klasikas skaņu ierakstu studiju, aicinot mūziķus to izmantot

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Liepājas simfoniskais orķestris
Liepājas simfoniskais orķestris Foto: Jānis Vecbrālis

Koncertzālē "Lielais dzintars" atklāta skaņu ierakstu studija, informē "Lielā dzintara" pārstāve Santa Margeviča.

Pēc Margeičas vārdiem, valsts ārkārtējās situācijas laikā, kad mūziķiem klātienes koncertos uzstāties nav iespējams un cilvēkiem radošajās nozarēs trūkst darba, koncertzāle "Lielais dzintars" nāk klajā ar jaunu pakalpojumu - tā atklājusi skaņu ierakstu studiju un aicina mūziķus ierakstīt savas programmas "Lielā dzintara" akustikā.

"Lielā dzintara" valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons norādīja, ka pandēmijas laikā, kad koncertdarbība vairs nav iespējama, mūziķi var nodoties ierakstiem. Viņš pauda vēlmi atklāt plašākai publikai, ka Liepājas koncertzāle ir ne tikai vieta, kur baudīt mākslu, bet arī vieta izciliem skaņu ierakstiem.

T. Tomsons
T. Tomsons Foto: Zane Bitere/LETA

"Ierakstu studijas veidošanā piedalījušies arī vadošie Latvijas skaņu režisori - Normunds Šnē, Normunds Slava un Andris Ūze. Šis ir īstais brīdis "ierakstīt" sevi vēsturē ar kādu brīnišķīgu pasaules klasiķu interpretāciju vai mūsdienu latviešu komponistu skaņdarbu," aicināja Tomsons.

"Lielais dzintars" mūziķiem piedāvā profesionālu akustiskās mūzikas ierakstu tehniku, kas piemērota ne tikai orķestriem, bet arī solo un kamermūzikai. Sadarbībā ar Latvijas labākajiem speciālistiem tiek nodrošināts pilns ierakstu serviss - no skaņu režijas līdz ierakstītā audio materiāla miksēšanai un māsterēšanai.

Līdz 15. maijam mūziķi var iesniegt savu projekta pieteikumu Valsts kultūrkapitāla fondā (VKKF), lai pretendētu uz finansējumu ieraksta īstenošanai jebkurā no ierakstu studijām. Tā kā publisko pasākumu norise šobrīd ir "uz jautājuma zīmes", "Lielais dzintars" aicina mūziķus iesniegt fonogrammu ierakstīšanas vai arī albuma ieraksta projektus VKKF.

Paralēli koncertdarbībai pie savas skaņu ierakstu studijas izveides Liepājas koncertzāle strādā jau ilgtermiņā. Līdz šim galvenokārt ierakstīti koncertzāles rezidentu - Liepājas Simfoniskā orķestra koncerti, kas patlaban klausāmi albuma formātā un digitāli. Taču līdz ar ārkārtas situāciju, kad "Lielā dzintara" līdzšinējo darbību praktiski paralizējis jaunais koronavīruss, ierakstu studija ir risinājumus, kā vienlaikus gan gūt ieņēmumus koncertzāles uzturēšanai, gan arī atbalstīt mūziķus, norādīja Margeviča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu