Arhitekti pārveido 17. gadsimta fabrikas drupas par modernu savrupmāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/willgamble_architects

Northemptonšīrā, aptuveni 110 kilometrus no Londonas, kādas 17. gadsimtā celtas fabrikas drupas ir piedzīvojušas neticamas pārvērtības. Tā vietā, lai atjaunotu seno namu, arhitekti ir saglabājuši ēkas drupas un apvienojuši tās ar ultramoderniem risinājumiem.

Neparastā projekta autori ir Londonas arhitektu birojs “Will Gamble Architects”, kas tā vietā, lai nojauktu vecās, 17. gadsimtā celtās pergamenta fabrikas drupas, tās saglabāja un apvienoja ar modernisma elementiem. “Klients vēlējās, lai mēs šīs drupas nojaucam un radam pilnīgi jaunu ēku no nulles,” tā portālam “Architectural Digest” atklāj arhitekts Vils Gembls. “Tomēr mēs šajās drupās saskatījām potenciālu, ko varam pārveidot un izcelt. Viss beidzās ar to, ka mēs pārtaisījām visu plānojumu.”

Jāpiebilst, ka arī tuvākajā apkaimē vietējie iedzīvotāji īpaši augstu vērtē gadsimtiem senas ēkas un to pilnīgu nojaukšanu neatbalstītu. Arhitekts Vils Gembls skaidro, ka tieši šī fabrika senāk ir ražojusi papīru karaliskās ģimenes vajadzībām, kas drupas padara arī par sava veida kultūras pieminekli. Pirms renovācijas daži vietējie pilsētiņas iedzīvotāji bija pat sākuši kampaņu par drupu iekļaušanu kultūras pieminekļu sarakstā.

Līdzās 17. gadsimta fabrikas drupām atrodas arī 19. gadsimta Viktorijas laikmeta ēka, kurā līdz šim mitinājās projekta iniciators. Arhitektu uzdevums bija apvienot visas struktūras un vienlaikus radīt unikālu un modernu mājokli.

Pirmā tapa virtuve modernajā mājoklī. Arhitekts izstrādāja īpašas virtuves mēbeles un interjeru, kurā modernā interjera elementi ir veidoti senlaicīgā manierē, proti, mēbeles – no veclaicīgiem materiāliem, bet interjerā tika izmantotas neapstrādātas koka sijas. Savukārt citas telpas tika veidotas tā, lai tās kontrastētu ar veclaicīgajiem materiāliem, piemēram, tika izmantoti stikla paneļi, taisnas līnijas un gludas virsmas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WillGamble/Architects. (@willgamble_architects) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu