Plāno sodīt divus Ulbrokas iedzīvotājus par Covid-19 karantīnas neievērošanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Māja. Ilustratīvs foto
Māja. Ilustratīvs foto Foto: LETA/LETA

Veselības inspekcija (VI) apsver sodīt divus Ulbrokas iedzīvotājus par Covid-19 karantīnas neievērošanu, taču karantīnas pasākumu dēļ pašlaik nevar pabeigt administratīvā pārkāpuma lietvedību.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja VI, inspekcija 22.aprīlī sāka divas administratīvā pārkāpuma lietvedības par Epidemioloģiskās drošības likuma un rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" pārkāpumiem Ulbrokā.

Patlaban diviem karantīnu pārkāpušiem Ulbrokas iedzīvotājiem ir pagarināts karantīnas režīms līdz 2.maijam, un VI plāno pabeigt lietvedības procesu pēc noteiktā karantīnas režīma beigām. Pašlaik lietvedību neesot iespējams pabeigt, jo mājas iedzīvotājiem noteiktā karantīnas režīma dēļ nav iespējams nodrošināt pie administratīvās atbildības saukto personu tiesības iepazīties ar lietas materiāliem un sniegt paskaidrojumus.

Kā ziņots, aprīļa sākumā vienam no daudzdzīvokļu namiem Ulbrokā, Stopiņu novadā noteikta karantīna, jo diviem ēkas iedzīvotājiem atklāts Covid-19.

Valsts policija vēlāk konstatēja, ka divi karantīnā esoša Ulbrokas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji pametuši savu dzīvesvietu, tāpēc VI tika uzdots vērtēt šos pārkāpumus.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA apstiprināja, ka Salaspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā bija reģistrēts gadījums saistībā ar to, ka divas personas, kurām jāievēro karantīna, bija pametušas dzīvesvietu. Par personu neatrašanos dzīvesvietā policijā informācija saņemta 8.aprīlī. Policisti noskaidroja viņu atrašanās vietu un nogādāja viņas dzīvesvietā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu