Bērnu slimnīca piedāvā konsultācijas vecākiem un ģimenes ārstiem par Covid-19

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Telefons. Ilustratīvs attēls.
Telefons. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) turpmāk piedāvās konsultācijas Covid-19 bērna vecuma pacientu vecākiem un ģimenes ārstiem, kuru aprūpē ir Covid-19 bērna vecuma pacienti, informēja Bērnu slimnīcas pediatre un slimību klīnikas vadītājas vietniece Jana Pavāre.

BKUS speciālistu telefona konsultācijas var saņemt par visiem neskaidrajiem jautājumiem, kas skar slimības norisi, nepieciešamos pasākumus atveseļošanās periodā un rekomendācijas turpmākai novērošanai - īpaši pacientiem ar hroniskām saslimšanām.

Konsultatīvais tālruņa numurs "25680033" būs pieejams darba dienās no plkst.9 līdz 16.

"Ņemot vērā Bērnu slimnīcas speciālistu starptautisko sadarbības tīklu, ik dienu veikto jaunāko publikāciju ekspertīzi un kritiski analītisku izpēti, pie mums pašreiz ir koncentrētas jaunākās zināšanas par Covid-19 ārstniecību un aprūpi bērniem," uzsver Bērnu slimību klīnikas vadītājas vietniece.

Slimnīcas speciālisti skaidro, ka, turpinoties Covid-19 pandēmijas stāvoklim pasaulē, šobrīd vēl aizvien ir pārāk maz zināmā par slimības norises gaitu, ilgtermiņa iznākumiem un attīstības dinamiku, īpaši tas attiecināms uz bērniem. Pašreiz ir zināms, ka bērni, tāpat kā pieaugušie, inficējas ar Covid-19, bet bērniem gan infekcijas norise, gan simptomi ir atšķirīgi no pieaugušiem.

Bērniem Covid-19 simptomi var noritēt atšķirīgi no pieaugušajiem - ir vieglākas norises "klasiskās" pieaugušo klīniskās pazīmes kā drudzis, klepus un elpošanas grūtības, bet biežāk nekā pieaugušajiem var būt sastopamas slikta dūša, vemšana, caureja.

Iespējamas arī citas slimības pazīmes, kurus pašiem bērniem ir grūti aprakstīt vai viņu vecākiem pamanīt - muskuļu sāpes, nogurums, galvassāpes. Joprojām īpaši neskaidra ir bērnu loma vīrusa transmisijas procesā, kā arī nepieciešamais laiks līdz pilnīgam izveseļošanās brīdim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu