Lietuvas valdība atbalsta ES reģionālā medicīnisko līdzekļu rezervju centra izveidi valstī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.
Lietuvas prezidents Gitans Nausēda. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lietuvā tiks veidots Eiropas Savienības (ES) reģionālais medicīnisko līdzekļu rezervju centrs, trešdien nolēmusi valdība.

Eiropas komisija plāno veidot stratēģisku medicīnisko jaudu un līdzekļu rezervi, kas varētu būt bāzēta četrās līdz sešās dalībvalstīs. Pirmie centri varētu veidoties jau tuvākajā laikā, lai stiprinātu ES gatavību stāties pretī iespējamajam otrajam Covid-19 vilnim. 

"Ne mazums dalībvalstu jau iesniedz pieteikumus šādu reģionālu uzkrājumu centru veidošanai. Lietuvas priekšrocība ir izdevīgs ģeogrāfiskais stāvoklis, kas ļautu vajadzības gadījumā apkalpot kaimiņos esošās ES dalībvalstis," norādījis satiksmes ministrs Jaroslavs Narkevičs.

Valsts, kuras teritorijā tiktu veidots tāds reģionālais centrs, būtu atbildīga par medicīnisko līdzekļu iegādi un glabāšanu, bet EK Ārkārtas reaģēšanas koordinēšanas centrs - par to sadali.

Šo rezervju iegādi un glabāšanu paredzēts pilnībā finansēt par ES atbalsta līdzekļiem. Iecerēts veidot daudzfunkcionālas noliktavas uz trim līdz septiņiem gadiem.

Ooficiālu pieteikumu EK Eiropas civilās aizsardzības un humānās palīdzības operāciju ģenerāldirektorātam Lietuva plāno iesniegt līdz 29.maijam. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu