Video: IZM informē par valsts pārbaudes darbu norisi 2019./2020.mācību gadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Profesionālo skolu audzēkņiem kvalifikācijas eksāmeni netiek atcelti un eksāmenu teorētisko daļu skolēni kārtos attālināti, savukārt praktisko daļu kārtos klātienē, mazākās grupās, ceturtdien preses konferencē žurnālistiem sacīja Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntars Catlaks.

Viņš uzsvēra, ka kvalifikācijas eksāmeni aizvien ir spēkā un sesija šiem eksāmeniem plānota no 8.jūnija līdz 19.jūnijam.

Vienlaikus audzēkņi varēs kārtot arī vispārizglītojošos eksāmenus noteiktajā grafikā. Proti, angļu valodas eksāmenu plānots organizēt no 2.jūnija līdz 4.jūnijam, vācu valodas eksāmenu - 3.jūnijā, krievu valodas eksāmenu - no 4.jūnija līdz 5.jūnijam un franču valodas eksāmenu paredzēts organizēt 5.jūnijā.

Eksāmens latviešu valodā paredzēts 9.jūnijā, bet 10.jūnijā un 11.jūnijā valsts valodas pārbaudījumu varēs kārtot mazākumtautību izglītības programmu skolēni, kuri to vēlēsies.

12.jūnijā paredzēts centralizētais eksāmens matemātikā, 15.jūnijā paredzēts izvēles centralizētais eksāmens vēsturē, 17.jūnijā - ķīmijā, 19.jūnijā - bioloģijā, 26.jūnijā - fizikā. Pēc Jāņiem sekos skolas līmeņa eksāmeni - ģeogrāfijas eksāmens notiks 29.jūnijā, informātikas eksāmens notiks no 6.jūlija līdz 7.jūlijam un eksāmens ekonomikā notiks 1.jūlijā.

Catlaks norādīja, ka centralizēto eksāmenu grafiki attiecas uz trešo un ceturto kursu audzēkņiem, tomēr tie varot attiekties arī uz pirmo un otro kursu audzēkņiem.

Izglītības ministre neprognozē, kā mācības varētu atsākties nākamajā mācību gadā

Pašlaik nav iespējams prognozēt, kā mācības tiks atsāktas nākamajā mācību gadā šī gada rudenī, ceturtdien preses konferencē paziņoja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Vaicāta, vai ir kādas prognozes par nākamo mācību gadu un kādā formā varētu notikt mācību darbs, ministre uzsvēra, ka par to runāt esot pāragri.

Viņa atzīmēja, ka Veselības ministrija ir piedāvājusi "četri reiz četri" darbības modeli, kuru piemērot, pārskatot dažādus ierobežojumus, taču to esot plānots attiecināt uz tuvāko mēnesi, attiecīgi prognozes pusgadam esot pāragri prasīt.

Šuplinska paziņoja, ka Izglītības un zinātnes ministrija esot veikusi konkrētus soļus un rezervējusi "noteiktas finanšu plūsmas", lai vasaras laikā "ne tikai sakoptu, bet arī savestu kārtībā, to, kas saistīts ar digitalizāciju un digitālo pratību, lai septembrī esam gatavi dažādiem scenārijiem".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu