"Lokomotīves" prezidents Šidlovskis: Bez saviem skatītājiem braukt Polijā negribam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.lokomotive.lv

Spīdveja komanda Daugavpils "Lokomotīve" rezervēti raugās uz Polijas pirmās līgas piedāvājumu koronavīrusa pandēmijas dēļ sezonu aizvadīt tikai Polijas mototrekos, trešdien sarunā ar aģentūru LETA teica kluba prezidents Valērijs Šidlovskis.

Polijas otrās spēcīgākās līgas sacensībās tradicionāli piedalās arī Daugavpils "Lokomotīve". Latvijas komandas dalībai sacensībās ir vēl arī pārrobežu grūtības, jo šobrīd gan Latvijas, gan Polijas robežas ir slēgtas.

Tāpēc Polijas spīdveja vadība ir piedāvājusi "Lokomotīvei" uz sezonas laiku pārcelties uz Poliju, izmantojot kādas vietējās pilsētas treku un stadionu.

Jau sarosījusies Pilas pilsēta, kurai nevienā no trim Polijas spīdveja līgām kluba šosezon nav. Tādā gadījumā Latvijas klubam būtu jāīrē stadions treniņiem un sacensībām, bet iespējas parādīt spīdveju klātienē saviem līdzjutējiem nebūtu.

Pagaidām gan tiek izskatīts variants, ka visas komandas varētu sacensības aizvadīt bez skatītājiem, tā kā šajā ziņā "Lokomotīve" nebūtu vienīgā cietēja.

"Poļi piedāvā tādu variantu - trenēties un startēt tikai pie viņiem," par piedāvājumu saka Šidlovskis. "Tomēr tādu iespēju vērtēju negatīvi. Tas nozīmētu tikai braukšanu bez saviem skatītājiem. Turklāt stadiona un treka īrēšana prasa mums milzīgus līdzekļus."

Ostrovas Velikopolskas kluba "Arged Malesa TŽ" prezidents Radoslavs Strelčiks līgu bez Latvijas komandas nespēj iedomāties.

"Es visu laiku domāju par "Lokomotīvi". Koronavīrusa pandēmija nav viņu vaina. Es gribētu, lai viņi brauc kopā ar mums," saka Ostrovas Velikopolskas kluba prezidents. "Viņi noteikti nav pelnījuši, lai viņus atmestu atpakaļ uz otro līgu."

"Kad mums viņi bija vajadzīgi, viņi vienmēr bija ar mums. Viņi labi brauca un izpildīja līgumus ar spēlētājiem. Es nevaru iedomāties, ka viņiem vienkārši būtu jāizkrīt no līgas bez braukšanas," turpina Strelčiks. "Kritumi un kāpumi tikai trasē. Ja mēs braucam, bet viņi to nevar darīt, mums jāatrod risinājums, kas viņiem nākamgad ļautu cīnīties ar mums pirmajā līgā."

"Šobrīd sezona nav atcelta," skaidro Šidlovskis. "Pirmdien notika visu astoņu komandu tiešsaistes sapulce internetā, kurā piedalījās visas astoņas līgas komandas. Ir vairāki varianti, taču, kamēr ir karantīna, neko precīzāk izlemt nevaram. Ceram, ka viss būs labi un sezona notiks."

"Šobrīd ir paredzēts, ka 12.jūnijā bez skatītājiem sāksies Polijas spēcīgākās līgas - ekstralīgas - sacensības," par spīdveja plāniem Polijā runā "Lokomotīves" kluba prezidents. "15.jūlijā varētu sākties sezona mūsu līgā. Kādā formātā tas būs, šobrīd neviens nevar pateikt."

""Lokomotīve" ir saglabājusi gandrīz visu pagājušā gada sastāvu ar Andžeju Ļebedevu priekšgalā, kuram ir līgums šai sezonai," par braucējiem kluba prezidentam šobrīd galva nesāp, un viņš cer, ka 15.maijā pēc ārkārtējās situācijas beigām Latvijā komanda varēs atsākt treniņus.

"Komandā ir 17 braucēji, no kuriem deviņi, ieskaitot tos, kas Baltijas spīdveja līgas sacensībās jauniešiem piedalās Rīgas spīdveja kluba "Auseklis" sastāvā, ir junioru vecuma," resursus uzskaita Šidlovskis. "Un ir vēl vairāki jaunie puiši, kuriem ir 16 gadi vai kuri tuvojas šim vecumam."

"Esam gatavi. Jau šodien trijos pēcpusdienā varam aizvadīt treniņu," gatavs braukt kaut trešdien bija kluba prezidents.

"Lokomotīve" 2019.gada sezonā Polijas pirmajā līgā finišēja sestajā vietā septiņu komandu konkurencē. Sezonu iepriekš "Lokomotīve" iekļuva Polijas otrās līgas pusfinālā, bet 2015. un 2016.gadā komanda triumfēja "Nice" čempionātā. Pēc noteikumiem "Nice" līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt ekstralīgā, tomēr "Lokomotīvei" tas abas reizes tika liegts.

Koronavīrusa dēļ pārceltas uz vēlāku laiku tika spīdveja Nāciju kausa pusfināla sacensības, no kurām pirmajām 25.aprīlī bija jānotiek Vācijas pilsētā Landshūtā, bet otrajām - 2.maijā Daugavpilī. Tagad abi pusfināli ar 14 komandu līdzdalību paredzēti Daugavpilī 25. un 26.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu