Pēc Covid-19 pacienta uzņemšanas Rīgas Austrumu slimnīcā atjaunots Insulta vienības darbs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Palāta. Ilustratīvs attēls.
Palāta. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pēc Covid-19 pacienta uzņemšanas Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ir atjaunots Insulta vienības darbs, informēja slimnīca.

Lieldienu brīvdienās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Insulta vienībā vienam pacientam tika konstatēta saslimšana ar Covid-19 infekciju.

Lai nepieļautu šīs infekcijas izplatīšanos Insulta vienības pacientu un ārstniecības un aprūpes personāla vidū, 14.aprīlī tika pieņemts lēmums visus 13 pacientus, kas tobrīd ārstējās Insulta vienībā, pārvest uz stacionāra "Gaiļezers" Covid-19 karantīnas nodaļu ārstniecības turpināšanai. Visiem šiem pacientiem tika noteikta 14 dienu karantīna.

Kā skaidrojis Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes loceklis Aleksejs Višņakovs, lai turpmāk slimnīcā varētu nodrošināt insulta pacientu ārstēšanu, bijis jārīkojas atbilstoši infekcijas ierobežošanas vadlīnijām un jāveic visi definētie infekcijas kontroles algoritmi. Patlaban slimnīca esot veikusi visus Covid-19 infekcijas ierobežošanas pasākumus un īsā laika posmā atjaunots Insulta vienības darbs.

Slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs Māris Liepiņš atzīmējis, ka stingra karantīnas uzraudzība bija nepieciešama, lai pastiprināti uzraudzītu pacientus, kuru veselības stāvoklis ir īpaši smags. Mērķis bijis laikus pamanīt un novērst izmaiņas, kas varētu rasties pēc iepriekšēja kontakta ar Covid-19 pozitīvu pacientu. Lai gan dažu pacientu veselības stāvoklis ārstēšanas gaitā bija uzlabojies un medicīnisku apsvērumu dēļ viņi varēja turpināt ārstēšanos Neiroloģijas nodaļā, slimnīca nolēma rīkoties īpaši piesardzīgi un pastiprināti uzraudzīt viņu veselības stāvokli 24 stundas diennaktī.

28.aprīlī šiem pacientiem veica analīzes un vakar saņemtas atbildes, ka pacientiem Covid-19 analīzes bija negatīvas.

Savukārt pacients, kuram sākotnēji tika konstatēta saslimšana ar Covid-19 infekciju, turpināja ārstēties Toksikoloģijas un sepses klīnikā. Lai gan viņa veselības stāvoklis bija kritiski smags un dzīvības funkciju uzturēšanai pacients bija pieslēgts plaušu ventilējamai iekārtai, patlaban pacienta veselības stāvoklis ir uzlabojies tiktāl, ka šodien viņu izrakstīs no slimnīcas.

Viņa veselības stāvokli vairs nenosaka Covid-19 infekcija, jo divas ar 24 stundu intervālu veiktās analīzes ir negatīvas, proti, šis pacients ir atveseļojies no Covid-19 infekcijas. Pacients tiks pārvests uz aprūpes iestādi.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca šobrīd ir vadošā Covid-19 infekcijas ārstniecības iestāde. Vienlaikus slimnīcas mediķi Covid-19 ārkārtas situācijas laikā turpina sniegt medicīnisko palīdzību onkoloģiskajiem, tuberkulozes, HIV/AIDS pacientiem, kā arī pacientiem, kas guvuši apdegumus un dažādus savainojumus. Visu diennakti pacientiem tiek sniegta palīdzība Neatliekamās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikā.

Tāpat pakāpeniski tiek atjaunoti ambulatorie pakalpojumi. Cilvēkiem, kuriem iepriekš tika atcelti izmeklējumi vai vizītes pie speciālistiem, slimnīcas klientu apkalpošanas speciālisti piedāvā tagad iespējamos pieraksta laikus - vizītei pie ārsta vai diagnostiskajam izmeklējumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu