43% dīkstāves pabalstu nesasniedz pat 180 eiro mēnesī (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Strādnieks Mežaparka Lielajā estrādē. Ilustratīvs attēls.
Strādnieks Mežaparka Lielajā estrādē. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Dīkstāves pabalsta zemāko slieksni - 180 eiro mēnesī - nesasniedz 43% pabalsta saņēmēju, izriet no dokumentiem, kas pievienoti Ministru kabineta sēdes darba kārtībai.

Valdība ceturtdien lēma no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA) piešķirt 909 510 eiro, lai šiem 43% jeb 6405 personām segtu radušos starpību starp pabalstu, kas viņiem tika aprēķināts iepriekš, un vēlāk apstiprināto minimālo pabalsta robežu, kas ir 180 eiro. Šī starpība tiks segta par divu mēnešu laika periodu.

Kā teikts rīkojuma projekta anotācijā, provizoriski šo zemo pabalstu vidējais apmērs ir 109 eiro mēnesī, līdz ar to papildus piemaksai līdz 180 eiro būs nepieciešams vidēji 71 eiro mēnesī. Šādos gadījumos pabalsta starpību izmaksās VSAA.

Vienlaikus dīkstāves palīdzības pabalstu 180 eiro apmērā plānots izmaksāt personām, kuras nekvalificējās dīkstāves pabalstam, turklāt, piešķirot piemaksu 50 eiro apmērā par katru apgādībā esošu bērnu.

Dīkstāves palīdzības pabalstu izmaksāšanai valdība šodien lēma no budžeta programmas neparedzētiem gadījumiem VSAA novirzīt 2,19 miljonus eiro, lai nodrošinātu pabalsta izmaksu periodā no 14.marta līdz 14.maijam kopumā 6087 personām.

Vadoties pēc Labklājības ministrijas iepriekš sniegtās informācijas, 50 eiro piemaksai par katru apgādībā esošu bērnu kopumā būs nepieciešami aptuveni 250 000 eiro.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu