Valsts centīsies nodrošināt vakcīnas pret gripu, citi pasākumi - plānošanas stadijā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pote. Ilustratīvs foto.
Pote. Ilustratīvs foto. Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS

Gatavojoties Covid-19 uzliesmojuma otrajam vilnim rudenī, kas varētu sakrist ar citu slimību aktivitāti, valsts centīsies nodrošināt vakcīnas pret gripu, bet citi pasākumi vēl ir plānošanas stadijā, ceturtdien preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Šodien notikusi Veselības ministrijas un citu struktūru galveno speciālistu tikšanās, kuras laikā ekspertiem lūgts sagatavot viedokli par veicamajiem pasākumiem, lai Latvijā sagatavotos otrajam potenciālajam Covid-19 vilnim rudenī. Sanāksmē diskutēts arī par potenciālām izmaiņām veselības aprūpes pakalpojumos rudenī.

Gatavojoties Covid-19 otrajam vilnim, spriests par pastiprinātu vakcinēšanu pret gripu sezonas sākumā - rudenī. "Šobrīd plašāka gripas vakcinācija noteikti ir darba kārtībā," sacīja ministre, skaidrojot, ka jau patlaban tiek iezīmētas divas sociālās grupas, kam vakcīnas tiks nodrošinātas prioritāri - medicīnas darbiniekiem un iedzīvotājiem vecumā virs 60 gadiem. Kā sacīja Viņķele, turpmākajā dialogā "vēl lūkosimies detalizētāk".

"Domājam arī par laicīgu un apjomīgu gripas vakcīnu iepirkšanu," teica politiķe, ieminoties par potenciālu Baltijas valstu kopējo sadarbību vakcīnu iepirkšanā.

Jau ziņots, ka Latvijas eksperti un Pasaules veselības organizācijas speciālisti prognozē, ka otrais Covid-19 vilnis ir sagaidāms šī gada rudenī, vienlaikus ar gripas sezonu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu