Lietuva pēc avioreisu atsākšanas noteiks stingras drošības prasības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidmašīna. Ilustratīvs foto.
Lidmašīna. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Kad Lietuvā pēc pusotras nedēļas būs atļauts pakāpeniski atsākt regulārus pasažieru lidmašīnu reisus, lidostām un lidsabiedrībām būs stingri jāievēro drošības prasības, pasažierus sēdvietās izkārtojot pēc šaha galdiņa principa.

Tas paredzēts noteikumos, ko ceturtdien apstiprinājis veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

Pasažieriem, izņemot bērnus līdz sešu gadu vecumam, lidostās un lidmašīnās būs jāvalkā sejas aizsargmaskas, bet lidostām būs pienākums mērīt viņiem temperatūru, izvērtēt viņu veselības stāvokli un neļaut doties uz lidmašīnu cilvēkiem, kuriem vērojamas Covid-19 pazīmes. Reģistrācijas laikā lidostā cilvēkiem būs jāietur divu metru atstatums citam no cita, bet, kāpjot lidmašīnās, - vismaz metrs.

Arī lidsabiedrībām būs jāgādā, lai ceļā nedotos apkalpes locekļi ar akūtas augšējo elpceļu vai zarnu trakta infekcijas pazīmēm, vai citiem šai slimībai raksturīgiem simptomiem.

Ja simptomi kādam no pasažieriem vai apkalpes locekļiem parādītos lidojuma laikā, lidojuma organizētājiem par to būs jāinformē tās valsts institūcijas, uz kuru lidmašīna dodas.

Kā norādījusi ministrija, šie noteikumi un rekomendācijas, kas vēl jāapstiprina valdībai, balstīti uz Pasaules veselības organizācijas atzinumiem un Lietuvas Satiksmes ministrijas nostāju. 

Kā ziņots, Lietuvas valdība trešdien pieņēma jaunu lēmumu par Covid-19 krīzes dēļ noteiktā karantīnas režīma atvieglošanu, cita starpā paredzot no 10.maija ierobežotā apmērā atsākt regulārus pasažieru lidmašīnu lidojumus.

Lietuvas gaisa telpa ir slēgta kopš 4.aprīļa un pašlaik lidojumiem nepieciešama īpaša satiksmes ministra un ārlietu ministra atļauja.

Jaunajā valdības lēmumā paredzēts, ka lidojumi varēs atsākties tajos maršrutos, kuru atjaunošanai pēc ārlietu ministra ieteikuma piekritīs valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu