Atsāk pierakstīšanu uz visiem plānveida veselības aprūpes pakalpojumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: STEPHANIE LECOCQ / EPA

Nacionālais veselības dienests (NVD) atgādina, ka no 23.aprīļa ir atjaunots pacientu pieraksts uz visiem plānveida veselības aprūpes pakalpojumiem, tostarp uz tiem, kas šobrīd epidemioloģisko risku mazināšanas un Covid-19 infekcijas izplatīšanās ierobežošanas nolūkā, vēl nav pieejami un netiek sniegti, informēja NVD pārstāve Sintija Gulbe.

Pierakstu uz pakalpojumiem, ko atļauts sniegt, ārstniecības iestādes iespēju robežās nodrošina prioritāri iedzīvotājiem, kuriem tie tika atcelti noteikto ierobežojumu dēļ.

Saskaņā ar veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) rīkojumu, kas stājās spēkā šā gada 25.martā, no 23.aprīļa ārstniecības iestādēm ir jāatsāk pacientu pierakstīšana uz visiem plānveida veselības aprūpes pakalpojumiem.

Vienlaikus ar rīkojuma grozījumiem, kas stājās spēkā 18.aprīlī, paredzēts, ka, sākot ar 20.aprīli, tiek paplašināts sniedzamo plānveida pakalpojumu apjoms. Uz šiem pakalpojumiem ārstniecības iestādes pierakstu nodrošina prioritāri pierakstot uz pakalpojumu tos pacientus, kuriem pakalpojums tika atcelts vai pārcelts pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas.

Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem šobrīd ir iespēja pieteikties un saņemt rīkojumā paredzētos valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus neatkarīgi no iepriekšējā pieraksta brīža un ārstniecības iestāde nosaka konkrētu pakalpojuma saņemšanas datumu un laiku.

Gadījumā, ja pieraksta laiku objektīvu iemeslu dēļ nevar noteikt, tad ārstniecības iestāde norāda aptuveno pakalpojuma saņemšanas datumu un aptuveni mēnesi pirms pakalpojuma saņemšanas laika informē par konkrētu datumu un laiku.

No šā gada 20.aprīļa ārstniecības iestādes, papildus jau iepriekš noteiktajiem ārstniecības pakalpojumiem, ir atsākušas sniegt šādus plānveida veselības aprūpes pakalpojumus - valsts organizētā krūts vēža skrīninga izmeklējumus, kā arī ehokardiogrāfijas, ultrasonogrāfijas, rentgenoloģijas, datortomogrāfijas, doplerogrāfijas, kodolmagnētiskās rezonanses, elektrokardiogrāfijas, veloergometrijas un elektroencefalogrāfijas izmeklējumu veikšanu.

Vienlaikus atsākta arī pirmreizējas endokrinologa, kardiologa, reimatologa, pneimonologa, oftalmologa un neirologa konsultācijas, kā arī diabētiskās pēdas aprūpe. Tāpat arī atsāk zobu slimību ārstēšanas procesu un iesākto protezēšanas darbu pabeigšanu un ortodontisko ārstēšanu.

Ar detalizētu ārstniecības pakalpojumu sarakstu iespējams iepazīties Nacionālā veselības dienesta mājaslapā.

NVD vērš uzmanību, ka joprojām ir pakalpojumi, kas ārkārtējās situācijas laikā, ja pacienta veselības stāvoklis nav akūts, netiek sniegti. Uz šiem pakalpojumiem tiek veidota pacientu gaidīšanas rinda un brīdī, kad to sniegšana tiks atjaunota, iestādes pacientu informēs par pakalpojuma saņemšanas datumu un laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu