Turpina samazināties saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Depositphotos.com/ Pexels.com

Akūtu augšējo elpceļu infekciju intensitāte turpina samazināties, teikts Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākajā pārskatā.

Ambulatorajās iestādēs akūtu augšējo elpceļu infekciju gadījumos pēc palīdzības vērsušies vidēji 303,4 iedzīvotāji un 100 000, salīdzinot ar 368 gadījumiem uz 100 000 vēl pirms nedēļas.

SPKC atzīmē, ka kopumā saslimstība šajā sezonā bijusi zemāka nekā iepriekšējās.

Biežāk ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām, līdzīgi kā iepriekšējās sezonās, slimo bērni līdz 14 gadu vecumam.

Pneimoniju gadījumos pie ģimenes ārstiem vērsušies 18 pacienti jeb reģistrēti 17 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, salīdzinot ar 9,5 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju pirms nedēļas.

Aizvadītajā nedēļā ģimenes ārstu praksēs gripas gadījumi netika reģistrēti. Tomēr Rēzeknē tika stacionēti divi pacienti ar gripas izraisītu pneimoniju - viens no viņiem piecu līdz 14 gadu vecuma grupā un viens virs 65 gadu vecuma grupā.

Gripas epidēmija Latvijā ilga no 11.decembra līdz 19.martam. Kopā šajā sezonā reģistrēti 23 gripas pacientu nāves gadījumi.

SPKC informē, ka Eiropas reģionā kopumā aizvadītajā nedēļā gripas aktivitāte turpināja samazināties. SPKC gan uzsver, ka Covid-19 uzliesmojums ietekmējis veselības aprūpes sistēmu darbību dalībvalstīs, testēšanas iespējas, kā arī negatīvi ietekmējis epidemioloģijas un virusoloģijas datu sniegšanu un sezonas raksturojumu kopumā, tādēļ sniegtie uzraudzības dati jāvērtē piesardzīgi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu