Miris afrobīta krusttēvs Tonijs Alens

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

79 gadu vecumā negaidīti mūžībā devies nigēriešu afrobīta (afro-beat) krusttēvs Tonijs Alens (Tony Allen), ziņo pasaules mūzikas mediji.

Bundzinieks miris Parīzē. Nāves iemesl - vēdera aortas aneirisma.

Dzimis 1940. gada augustā, pašmācības ceļā izglītojies mūziķis savu muzikālo karjeru sāka 18 gadu vecumā. Tonija muzikālās intereses toreiz bija Amerikas džezs apvienojumā ar folkmūziku un Ganas mūziķa Gaja Vorena perkusiju spēle, kurā šis mūziķis veiksmīgi apvienoja tradicionālos ritmus ar Amerikas bībopu.

Slavenais Fela Kuti 1964. gadā uzaicināja Toniju Alenu uz noklausīšanos slavenajā džeza grupā "Koola Lobitos" un tā sākās Tonija Alena ražīgā muzikālā karjera.

Beidzamos gadus Tonijs Alens ir piedalījies dažādos starptautiskos projektos ar pasaulslaveniem mūziķiem, piemēram, kopā ar Deimonu Olbārnu grupā "The Good, The Bad and the Queen"; strādājis ar franču mūziķiem Sebastianu Tīleru, Šarloti Geinsbūru un grupu "Air". 

"Tonijs Alens ir ģēnijs, par to nav jautājumu – viens no lieliskākajiem perkusionistiem populārās mūzikas vēsturē," tā par Toniju Alenu saka britu ietekmīgais medijs "The Guardian".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu