Irāna ziņo par būtisku progresu Covid-19 izplatības ierobežošanā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Irāna sestdien paziņojusi, ka tai ir izdevies panākt būtisku progresu jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanā un jaunatklāto inficēšanās gadījumu skaits pirmo reizi kopš 10.marta nesasniedz tūkstoti.

Kā valsts televīzijā sacījis Veselības ministrijas pārstāvis Kianušs Džahanpurs, inficēšanās ar vīrusu iepriekšējā diennaktī atklāta 802 cilvēkiem un kopējais saslimušo skaits kopš februāra vidus sasniedzis 96 448. Diennakts laikā miruši 65 cilvēki, kopumā slimība prasījusi 6156 cilvēku dzīvības.

Pēc Džahanpura teiktā, vairāk nekā 77 000 Covid-19 pacientu izrakstīti no slimnīcām.

Tikmēr Irānas veselības ministra vietnieks Iradžs Harirči, kas pats atveseļojies no Covid-19, aicinājis neļauties bezrūpībai, brīdinot, ka situācija var pasliktināties, ja netiks stingri ievērotas drošības prasības.

Pandēmija Irānu skārusi īpaši smagi. Daudzi starptautiskie novērotāji apšauba Teherānas sniegtās oficiālās statistikas precizitāti, bet nevar piedāvāt vietā pārbaudāmus skaitļus.

Tomēr atveseļošanās pazīmes Irānā vērojamas. Veselības ministrija paziņojusi, ka 116 pilsētas visā valstī ir brīvas no koronavīrusa, un pieļāvusi, ka tās jau nākamajā nedēļā varētu atgriezties normālā dzīvē.

Lielākajai daļai Irānas uzņēmumu atļauts atsākt darbību, bet skolas, universitātes, stadioni, mošejas un mauzoleji joprojām ir slēgti. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu