Bijušais F-1 vadītājs Eklstouns paredz, ka šosezon tiks aizvadīti vismaz astoņi posmi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Neraugoties uz koronavīrusa radītajām sekām, bijušais Pirmās formulas (F-1) vadītājs Bērnijs Eklstouns ir pārliecināts, ka šosezon notiks vismaz astoņi "Grand Prix" posmi. Iepriekš gan Eklstouns minēja, ka sezona var tikt atcelta.

Eklstouns savu viedokli pauda sarunā ar Lielbritānijas laikrakstu "Sunday Express", norādot, ka "Liberty Media", kam pieder F-1 čempionāts, bez problēmām varētu aizvadīt vismaz astoņas sacensības.

Tieši tik liels skaits etapu ir nepieciešams, lai Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) piešķirtu sacīkstēm pasaules čempionāta titulu.

Līdz šim jau atcelti vai pārcelti sezonas pirmie desmit posmi, bet organizatori jau norādījuši, ka salīdzinoši īsā laikā, sākot ar jūliju, tiks aizvadītas 15-18 sacensības. Par šādām runām vairākas komandas jau pasmīkņājušas, jo vismaz trīs no tām atrodas dažādās pasaules valstīs, bet posmi noris katrā kontinentā.

Tikmēr F-1 motosporta inženieris Ross Brauns norādīja, ka organizatoru plāns varētu izdoties, ja tiks ievēroti strikti noteikumi.

"Komandas uz sacensībām ierastos čarterreisos, un īsi pēc tam tiktu veikti nepieciešamie testi. Šādi mēs pārliecinātos, ka visi ir drošībā un pie labas veselības, kā rezultātā sacensībām aiz slēgtām durvīm nebūs nekādu šķēršļu," skaidroja inženieris.

Eklstouns gan pauda bažas par Itālijas komandas "Ferrari" spējām ierasties uz sezonas pirmo posmu Austrijā, kas paredzēts 5.jūlijā. Tāpat problēmas ar ceļošanu varētu būt "Alpha Tauri" vienībai un riepu ražotājam "Pirelli".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu