Lietuvas lidostā izveidots brīvdabas kinoteātris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Ceturtdien, 30. aprīlī, no Viļņas lidostas pacēlās kravas lidmašīna, bet tikai dažu simtu metru attālumā cilvēki no savām automašīnām skatījās filmu jaunizveidotajā iebraucamajā brīvdabas kinoteātrī lidostā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Apmēram 160 transportlīdzekļu pasažieriem bija stingri norādījumi turēt aizvērtus auto logus, lai novērstu Covid-19 izplatīšanos, taču viņi bija priecīgi par iespēju kinoteātra atklāšanas vakarā noskatīties Oskara balvu ieguvušo Dienvidkorejas filmu "Parazīts".

Foto: AFP/Scanpix

Pērn caur Viļņas lidostu lidoja aptuveni 3,8 miljoni cilvēku, bet visi regulārie pasažieru reisi tika pārtraukti pirms mēneša, jo Lietuva izziņoja karantīnu Covid-19 izplatības dēļ.

Restorāni, koncertzāles un kinoteātri ir slēgti, un lietuvieši tiek mudināti palikt mājās. Ja viņi iziet, viņiem ir jānēsā sejas maskas, un viņi nedrīkst pulcēties.

Tomēr valdība šonedēļ ļāva atjaunot brīvdabas kafejnīcas un daži jaunieviesti kultūras pasākumi, piemēram, iebraucamais kino, var turpināties.

"Filmu demonstrēšana lidostā vienmēr bijis mans sapnis, bet šādu iespēju mēs esam ieguvuši tikai tagad. Lidlauks līdz šim vienmēr bijis pārāk aizņemts,"

sacīja Algirdas Ramaska, kurš ir Lietuvas iebraucamā brīvdabas kino organizētājs.

Foto: AP/Scanpix

"Atsaucība bija pārsteidzoša, mēs esam izpārdoti jau uz priekšu. Pēc tik ilgas uzturēšanās mājās cilvēki ir ļoti noguruši un vēlas izrauties," norāda Ramaska.

Ikgadējais starptautiskais kinofestivāls Viļņā, kas notiktu martā, tika atcelts Covid-19 pandēmijas dēļ, un Ramaska ​​cer saglabāt festivāla komandu nodarbinātu, organizējot iebraucamos brīvdabas kino.

Skatītāji tiek uzraudzīti, lai viņi paliktu savās automašīnās un, ja viņiem ir nepieciešama tualetes pauze, viņiem ir jābrauc ārpus teritorijas.

Foto: REUTERS/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu