Pasaules rallijkrosa sezona varētu noslēgties sniegotā trasē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Andreass Bakerūds
Andreass Bakerūds Foto: www.fiaworldrallycross.com

Pasaules rallijkrosa čempionāta rīkotāji pirmdien atklājuši provizorisko šīs sezonas kalendāru, kurā redzams, ka pēdējais etaps ir plānots decembra vidū Nirburgringas trasē Vācijā.

Rallijkrosa organizatori pirmdien savā "Twitter" kontā publicēja attēlu, kurā redzams šīs sezonas provizoriskais kalendārs. Tas vēsta, ka pirmās sacensības paredzētas no 20. līdz 23.augustam Zviedrijā. Šajā etapā trasē dosies visas rallijkrosa mašīnu klases, tostarp jaunā "Projekt E" jeb elektroautomašīnu klase.

Nākamos posmu braucēji aizvadīs Francijā (4.-6.septembris), Latvijā, Rīgā (18.-20.septembris), Beļģijā (2.-4.oktobris), Portugālē (9.-11.oktobris), Spānijā (16.-18.oktobris), Abū Dabī (29.-31.oktobris), bet sezonas noslēgums gaidāms Vācijā (11.-13.decembris).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIA World Rallycross (@fiaworldrx) on

Abū Dabī paredzēts aizvadīt divus rallijkrosa posmus, bet Norvēģijas etaps publicētajā kalendārā nav manāms. Norvēģijā braucējiem sacensības bija plānotas 13. un 14.jūnijā, taču tās jau iepriekš tika atceltas ar cerību aizvadīt citos datumos.

Sezonas sākums bija paredzēts 18. un 19.aprīlī Katalonijā, Spānijā. Rallijkrosa čempionāta sākums tika pārcelts uz vēlāku laiku koronavīrusa straujās izplatības dēļ.

Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: www.fiaworldrallycross.com

Šosezon Latvijas pilots Jānis Baumanis pārstāvēs "KYB Team JC" komandu, kurai tas būs debijas gads. Iepriekšējā sezonā Baumanis, pārstāvot STARD vienību, kopvērtējumā izcīnīja sesto vietu.

Iepriekšējā sezonā Baumanis posmos Norvēģijā un Kanādā ieņēma vietas pirmajā trijniekā, bet kopvērtējumā viņš bija sestais. Latvietis piecos etapos bija starp sešiem finālistiem.

Otrs Latvijas pilots Reinis Nitišs šosezon nolēmis spēkus izmēģināt rallijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu