Klajā nāk džeza mūzikas izlase "Jazz in Latvia 2020"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Mūzikas informācijas centrs un nacionālā ierakstu kompānija "Skani" 1. maijā klajā laidusi mūzikas izlasi, kas pārstāvot svaigākās šībrīža Latvijas džeza mūzikas tendences. Albumā "Jazz in Latvia 2020" iekļautas divpadsmit oriģinālmūzikas kompozīcijas dažādu mākslinieku izpildījumā no tradicionālā džeza līdz pat avangardam un hiphopam.

Izlasē iekļauti latviešu džeza mūziķu ieraksti, kas publiskoti pēdējā gada laikā.

Noklausies.

"No tumša un drūma avangarda džeza līdz svaigām faktūrām un nomierinošajam tonim," tā muzikologs Dāvis Eņģelis apraksta vienu no albuma kompozīcijām, kas diezgan precīzi raksturo arī izlasi kopumā. Neskatoties uz to, ka Latvijā ir stipra džeza tradīcija (pirmais džeza koncerts, ko sniedza tūrējošie mākslinieki no ASV, mūsmājās notika pagājušā gadsimta divdesmitajos gados, tā vēsture mūsu zemē ir izaicinājumu pilna. Septiņdesmito gadu beigās džeza žanrs iegrima tik dziļā andergraundā, ka neviens nevarētu iedomāties, ka šī mūzika atkal augšāmcelsies un kļūs tik populāra pat stilīgo jauniešu vidū. Jazz in Latvia 2020 iekļauj gan vokālo džezu ar vietējo autoru rakstīto oriģināldzeju latviešu un angļu valodā, gan instrumentālo džezu, no tradīcijas un melodiska moderna līdz avangardam un fanka un hiphopa sajaukumam.

CD iznākšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kultūras ministrija; tas tapis sadarbībā ar elektronisko žurnālu par Latvijas džezu JAZZin.lv. Albums pieejams populārākajās mūzikas lejupielādes un straumēšanas platformās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu