Franču ārsts apgalvo, ka pirmais koronavīrusa gadījums valstī bijis jau decembrī (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: CLAUDIO PERI / EPA

Ar plaušu karsoni sirgstošs pacients Parīzē jau 27.decembrī esot bijis inficējies ar jauno koronavīrusu, apgalvo franču ārsts Īvs Koens.

Koens Francijas medijiem sacīja, ka toreiz paņemtajiem paraugiem no deguna dobuma esot veicis Covid-19 testu, kas izrādījies pozitīvs.

Pacients ir apmēram 50 gadus vecs vīrietis, kurš pilnībā atveseļojies no slimības. Vīrietis nezina, kā inficējies. Viņš nebija bijis tolaik zināmajos koronavīrusa uzliesmojuma epicentros.

Līdz šim trīs pirmie jaunā koronavīrusa gadījumi Francijā bija apstiprināti 24.janvārī. Divi no inficētajiem bija atbraukuši no slimības izcelsmes vietas Uhaņas, bet trešais bija tuvs ģimenes loceklis.

Koens strādā Avicennas un Žana Verdē slimnīcās Parīzes tuvumā. Viņš Francijas medijiem stāsta, ka nesen esot sācis pievērst uzmanību pacientiem, kuri decembrī un janvārī nonākuši slimnīcā ar gripai līdzīgiem simptomiem. Viņš pārbaudīja 14 cilvēku nodotos paraugus, no kuriem viens esot uzrādījis pozitīvu rezultātu Covid-19 testā.

Paraugs tika testēts vēl divas reizes, lai pārliecinātos, ka nav notikusi kļūda. Rezultāts visas reizes bija vienāds.

Koens norāda, ka brīdinājis Francijas Nacionālo veselības aprūpes aģentūru un mudinājis virusologus pārbaudīt slimnīcās uzglabātos paraugus.

Šonedēļ akadēmiskajā žurnālā "International Journal of Antimicrobial Agents" tikšot publicēts zinātnisks raksts, kurā būs atrodama izvērsta informācija par Francijas mediķu atklājumu, sola Koens.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu