"Tallink" pārvadāto pasažieru skaits starp Rīgu un Stokholmu aprīlī sarucis par 99,1% (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Prāmis "Tallink". Ilustratīvs attēls.
Prāmis "Tallink". Ilustratīvs attēls. Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" šā gada aprīlī maršrutā starp Rīgu un Stokholmu pārvadāja 609 pasažierus, kas ir par 99,1% mazāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits bija 32 181, kas ir par 95,9% mazāk nekā pirms gada.

Pārvadāto pasažieru skaits prāmju reisos starp Igauniju un Somiju, salīdzinot ar pagājušā gada aprīli, samazinājies par 93,7% līdz 24 594 cilvēkiem. Savukārt pārvadājumos starp Somiju un Zviedriju "Tallink" pakalpojumus aprīlī izmantoja 4469 pasažieri, kas ir par 98,2% mazāk nekā 2019.gada ceturtajā mēnesī, bet starp Igauniju un Zviedriju pārvadāto pasažieru skaits aprīlī gada izteiksmē sarucis par 97% un bija 2509 cilvēki.

"Tallink" pārvadāto kravu apmērs aprīlī salīdzinājumā ar šo mēnesi pirms gada samazinājās par 14,3% - līdz 27 743 kravas vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits sarucis par 95,7% - līdz 3615 spēkratiem.

Pārvadāto pasažieru skaits būtiski sarucis, jo marta otrajā pusē cīņai pret koronavīrusa pandēmiju noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ "Tallink" bija spiests pārtraukt gandrīz visus pasažieru pārvadājumus.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu "Tallink Grupp" sāka 2006.gada aprīlī.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu